Zelenski nezadovoljan odbijanjem FIFE da se obrati gledaocima finala

Tanjug
Zelenski nezadovoljan odbijanjem FIFE da se obrati gledaocima finala

KIJEV - Predsjednička kancelarija objavila je danas video snimak u kom predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski govori o tome da je nezadovoljan odbijanjem FIFE da se obrati gledaocima finala Svjetskog prvenstva u fudbalu u Kataru.

"Ponudili smo svijetu poruku mira. Apsolutno fer. Ponudili smo je zato što u ratu nema šampiona i ne može biti neriješenog rezultata," saopštio je predsjednik Ukrajine.

U petak 16. decembra Zelenski je zamolio FIFA da mu omogući da se obrati gledaocima prije početka finala Svjetskog prvenstva u fudbalu između Argentine i Francuske.

Događaj koji prate stotine miliona gledalaca širom svijeta bio bi velika prilika za Zelenskog da prenese svoje poruke, prenosi Gardijan.

FIFA nije odgovorala na molbe za komentar, ali očigledno je da je Zelenski odbijen zbog mogućeg širenja političkih poruka, što je nezamislivo po pravilima ove sportske organizacije. 

Savjetnik predsjednika Ukrajine Mihajlo Podoljak je putem Tvitera saopštio da FIFA ne razume katastrofu u koju je Rusija uvukla cijeli svijet napadom na Ukrajinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana