Zdravko Mamić izgubio spor protiv navijača Hajduka, mora im isplatiti 5.000 eura

GS
Zdravko Mamić izgubio spor protiv navijača Hajduka, mora im isplatiti 5.000 eura

Nekadašnji prvi čovjek zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić moraće isplatiti 5.000 eura udruženju Naš Hajduk.

Naime, ovo udruženje, koje okuplja navijače Hajduka, dobilo je presudu protiv Mamića koji se i dalje nalazi u Bosni i Hercegovini, u bjekstvu od hrvatskog pravosuđa.

Sud u Hrvatskoj utvrdio je da je Mamić u nizu svojih javnih nastupa Naš Hajduk pokušao prikazati kao kriminalnu i manipulatorsku organizaciju, politički angažiranu i zlonamjernu grupu ljudi koja ima odlike mafije i cilj 'uništiti Hajduk i razarati hrvatsko tkivo', objavilo je ovo udruženje.

"Sud je potvrdio da su apsolutno svi Mamićevi navodi bili netačni, ali i zlonamjerni, izrečeni isključivo s ciljem gubitka njihovog povjerenja u udruženje, rasipanja članstva i posljedično uništenja modela koji se borio i izborio za pošteni, demokratski i transparentan klub.

U ovom slučaju barem simbolično pokazalo se da je pravda dostižna, nadamo se da će prije ili kasnije ipak dostići i samog Zdravka Mamića", stoji u saopćenju udruženja Naš Hajduk, prenosi Kliks.

Podsjećamo, Mamić je 2021. godine osuđen na šest i po godina zatvora zbog izvlačenja 15 miliona eura iz GNK Dinamo Zagreb, ali nikada nije odslužio kaznu jer se od hrvatskog pravosuđa skriva u BiH.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana