Završena turneja Akademije Asmir Begović: Mozzart uz buduće golmane i u Sarajevu

Mozzart
Završena turneja Akademije Asmir Begović: Mozzart uz buduće golmane i u Sarajevu

Proteklog vikenda u Sarajevu je održan treći i ujedno završni kamp ovogodišnje ljetnje turneje Akademije Asmir Begović. Kao i na kampovima u Tuzli i u Kaknju kod Doboja, i za ove dvodnevne treninge vladalo je veliko interesovanje. Na stadonu NK Ozren u Semizovcu, na centralnom kampu ovogodišnje ljetne turneje, sa polaznicima su radili stručni treneri čuvene Akademije Asmir Begović. Na putu do sjajnih golmanskih karijera podrška je opet stigla od kompanije Mozzart.

Veliko hvala kompaniji Mozzart što su bili uz nas na svim kampovima ovogodišnje ljetnje turneje i što nam u kontinuitetu pružaju podršku u radu sa mladim golmanima širom naše zemlje. Činjenica da ova kompanija prepoznaje važnost ulaganja u perspektivne čuvare mreža puno nam znači, pa je Mozzart već godinama naš pouzdani partner", poručuje direktor Akademije i glavni trener Ibro Hodžić.

Sa više od 40 polaznika kampa na stadionu NK Ozren u Semizovcu posvećeno je radilo šest vrhunskih trenera Akademije Asmir Begović, kao i dva gostujuća trenera. Osim omladinaca iz Sarajeva, na kampu su trenirali budući čuvari mreža iz brojnih gradova širom naše zemlje, ali i mladi golmani iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Njemačke…

 

Tokom dva dana kampa, budući golmani su imali četiri specijalizovana treninga i kviz znanja po grupama, a zatim je uslijedila podjela diploma i zahvalnica.

 

„Kroz trenažni proces mogli smo da vidimo da se dosta djece prvi put susreće sa golmanskim treningom jer u svojim klubovima i školama fudbala nemaju trenera golmana, pa smo im se posebno posvetili. Bilo je i onih koji duže treniraju na našim kampovima i kod njih se vidi veliki napredak. Zato smo za najperspektivnije obezbjedili nagrade po završetku kampa", dodaje Hodžić.

I na finalnom kampu treninzi su bili fokusirani na individualni rad s polaznicima u grupama, razvoj i jačanje osnovnih golmanskih tehnika, kao i na sve zahtjeve modernog nogometa.

Akademija, koju je prije pet godina u Sarajevu osnovao nekadašnji reprezentativac BiH i aktuelni član engleskog QPR Asmir Begović, osim u Bosni i Hercegovini, ima svoje ispostave u Engleskoj i Njemačkoj. Ponosni su na odličnu saradnju koju njeguju sa klubovima i trenerima širom Bosne i Hercegovine. U proteklom periodu organizovali su kampove u brojnim gradovima širom naše zemlje, gdje su radili sa trenerima i golmanima iz lokalnih klubova i iz prve ruke se uvjerili u njihov kvalitet i talenat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana