Završen zimski odmor za fudbalere prvoligaša Famosa: Otišao jedino Rončević

Darko Pašagić
Završen zimski odmor za fudbalere prvoligaša Famosa: Otišao jedino Rončević

ISTOČNA ILIDžA - Pod dirigentskom palicom šefa stručnog štaba Darka Vojvodića najprijatnije iznenađenje prvog dijela prvoligaške sezone Republike Srpske, Famos, započeo je pripreme za drugi dio sezone u kojem je cilj da se zadrži plasman u gornjem dijelu tabele.

“Motoristi” su u prvom dijelu šampionata zauzeli visoko četvrto mjesto i tako napravili sjajnu uvertiru za proljećne okršaje.

- Pokazali smo jesenas da se dobar rad i trud uvijek isplate. Počeli smo s pripremama nešto kasnije od ostalih rivala, ali i pored toga imamo dosta vremena da se uigramo i potpuno spremno dočekamo nastavak sezone - naglasio je Vojvodić.

U toku zimske pauze ekipu je jedino napustio golman Igor Rončević, koji je prešao u redove federalnog prvoligaša Stupčanice.

- Njegov odlazak u drugi klub i to uz obeštećenje najbolji je pokazatelj da smo dobro i ispravno radili. Bilo je u pauzi interesovanja za još neke naše fudbalere, poput Ognjena Stjepanovića, Alonsa Pirta, Franka Abrega, mladog Darka Hrkala, ali je moj stav i čelnih ljudi kluba bio da oni i dalje ostanu naši članovi. Osim što nam je želja da se u nastavku sezone zadržimo u gornjem dijelu tabele, već razmišljamo i o narednom prvenstvu. Kao što je poznato doći će do reorganizacije takmičenja, odnosno smanjenja lige i zato nam je cilj da zadržimo većinu sadašnjih igrača i taj naredni šampionat dočekamo potpuno spremni za sva iskušenja koja nas očekuju - istakao je Vojvodić.

Famos će kompletne pripreme obaviti na svom terenu u Istočnoj Ilidži, dok će pripremne utakmice igrati u okolnim mjestima u kojima postoje tereni sa vještačkom travom.

- Iskren da budem ne razmišljam puno o kontrolnim susretima, jer smo se jesenas dobro uigrali. Želio bih da padne još malo više snijega da pripreme budu možda i malo napornije, jer mi je jedino važno da igrači u nastavak sezone uđu potpuno fizički spremni - nastavio je Vojvodić.

Ne očekuje da će u nastavak sezone “motoristi” ući sa puno novih fudbalera.

- U ovom trenutku nam je prioritet da pojačamo konkurenciju među stativama, jer sada imamo samo jednog iskusnog golmana Aleksandra Terzića. Možda eventualno bude još jedan ili dva nova fudbalera, a ako se to desi sigurno će biti riječ o provjerenom i iskusnom igraču sa kojim sam imao već priliku da radim ili da ga bolje upoznam - dodao je Vojvodić.

Na prozivci 20 igrača

Na prozivci fudbalera Famosa, kojom su zvanično počele pripreme za drugi dio sezone bilo je prisutno 20 fudbalera.

- Nedostajala su tri opravdano odsutna igrača. Argentincu Franku Abregu i Amerikancu Alonsu Pirtu smo zbog odlaska kući dali još dan voljno, kao i Dejanu Bjelošu zbog ličnih obaveza. Od njih trojice očekujem da se već danas priključe treninzima - naglasio je šef stručnog štaba Famosa Darko Vojvodić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana