Završen Božićni turnir u futsalu “Istočno Novo Sarajevo 2023”: Perla šampion na i van terena!

Dejan Kondić
Završen Božićni turnir u futsalu “Istočno Novo Sarajevo 2023”: Perla šampion na i van terena!

ISTOČNO NOVO SARAJEVO - Ekipa Restorana Perla osvajač je ovogodišnjeg Božićnog turnira u futsalu “Istočno Novo Sarajevo 2023”.

Ekipa iz Istočnog Sarajeva, koju su činili futsaleri iz Srbije, je u velikom finalu u sjajnom meču savladala je Zam MC 2:1 i zasluženo je osvojila ovogodišnji turnir.

Bila je ovo utakmica fantastičnog tempa, a ono što je bilo još posebnije je da su u toj velikoj borbi ekipe napravile samo jedan kumulativni prekršaj. Poveo je tim Zam MC u 11. minutu preko Josipa Bilića. Restoran Perla je osam minuta kasnije stigao do izjednačenja. Davor Popović je sjajno reagovao nakon jednog kornera koji je izveo Marko Perić. U nastavku susreta gotovo preslikana utakmica iz prvog poluvremena, a Restoran Perla je pogotkom Pavla Pešića u 31. minutu utakmice došao do potpunog preokreta i pobjedničkog pehara, ali i čeka na 14.000 KM.

Po završetku utakmice momci iz Restorana Perla pokazali su veliku humanost. Kompletnu nagradu proslijedili su za liječenje Miloša Božovića i Gorana Simića - Picule. Dvoranom se tada prolomilo:”Daj gol Picula”, a ni legendarni fudbaler nije mogao sakriti emocije i suze nakon ovog gesta momaka iz šampionskog sastava.

Najbolji igrač turnira je Davor Popović iz pobjedničkog tima. Najbolji golman turnira je Amer Šarić koji je od prve do posljednje utakmice na turniru bio čudesan na golu Zam MC, a njegov saigrač Anes Džafo je sa sedam pogodaka najbolji strijelac turnira.

U pobedničkom timu nisu krili oduševljenje nakon što su došli do prvog mjesta. Po njima organizacija i kvalitet turnira su bili iznad očekivanja.

- Ovo je nama druga godina zaredom da smo ovde. Utisci su fantastični. Jedan od najboljih turnira u regionu. Srećan sam što učestvujemo i što je toliko kvalitetnih igrača ovdje na jednom mestu. Publika je fenomenalna, a organizacija fantastična. Sjajna utakmica. Sve je bilo za desetku. Zam je odlična ekipa, ali mi smo pokazali da smo bar za nijansu bolji tim. Čast je biti dio ove priče i nadam se da ćemo naredne godine uspjeti da odbranimo trofej - rekao je Marko Perić, član pobedničke ekipe. 

U idealnoj petorci turnira pored najboljeg Šarića i Popovića našli su se i Edis Mršo, te Nikola Rnić.

Predigra

Kao predigra seniorima dvije revijalne utakmice odigrali su Tango i Tempo, dječaci rođeni 2015. i 2017. godište. U starijoj generaciji Tango je odnio pobjedu 2:0, a oba gola postigao je Lazar Pandurević. Kod dječaka rođenih 2017. godine i mlađih veliki derbi je završio bez pobjednika, 0:0, a poslije boljeg izvođenja penala utakmicu je dobila ekipa Tempa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana