Zatvoren Olimpijski stadion u Atini zbog nestabilnog krova

Srna
Foto: X (Tviter)

ATINA- Grčke vlasti zatvorile su Olimpijski stadion u Atini zbog zabrinutosti za stabilnost njegove čelične kupole.

Stadion sa 70.000 mjesta, izgrađen za Olimpijske igre 2004. godine, domaćin je velikih sportskih događaja tokom cijele godine, uključujući UEFA Ligu šampiona, kao i rasprodatih koncerata.

Ljetos je na njemu održan koncert grupe "Ganz end rouzis".

Zvaničnici stadiona rekli su da će sve aktivnosti biti zaustavljene na neodređeno vrijeme nakon što je studija pokazala da krov stadiona, kao i krov jedine biciklističke staze u zemlji u blizini, "ne zadovoljavaju zakonski dozvoljeni nivo statičke adekvatnosti".

Obje lokacije nalaze se Olimpijskom atletskom centru Atine, najvećem sportskom kompleksu u Grčkoj, koji se prostire na 250 hektara, koji je bio domaćin Igara 2004, ali je od tada propadao.

Fudbalski klub "Panatinaikos" koristio je ovaj stadion za domaće utakmice u sezoni 2023-24, a prošlog mjeseca je igrao protiv španskog "Viljareala".

Nakon sastanka sa sportskim zvaničnicima, uključujući Grčki olimpijski komitet, ministar sporta Janis Vrucis rekao je da je odluka o zatvaranju objekata "bolna" i da se ulažu napori da se pronađe najbolje rješenje za mjesto na kojem "kuca srce grčkog sporta".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana