Zakanjijevo ukazanje izbacilo Hrvate

Dejan Kondić
Zakanjijevo ukazanje izbacilo Hrvate

LAJPCIG - Hrvatska nije uspjela. Izabranici Zlatka Dalića vodili su do same završnice sa 1:0 u 3. kolu i imali priliku da odu u osminu finala Evropskog prvenstva. Međutim, u 98. minutu ukazao se Matija Zakanji i zakucao za konačnih 1:1.

U prvom dijelu, prva je zaprijetila Hrvatska preko Luke Sučića, čiji je odličan udarac sa skoro 25 metara, u petom minutu, odlično odbranio Điđi Donaruma.

Uzvratili su Italijani preko Maura Retegija u 21 i Alesandra Bastonija u 27. minutu.

U prvoj situaciji lopta je prošla tik pored desne stative, dok je šest minuta kasnije fantastično odbranio Dominik Livaković. Ludilo je nastupilo u drugom poluvremenu.

Dani Makeli je, nakon pogledanog snimka pokazao na bijelu tačku za Hrvatsku. Davide Fratezi je igrao rukom nakon udarca Andreja Kramarića.

Igrao se 53. minut. Minut kasnije Luka Modrić je katastrofalno loše šutirao i Donaruma je uspio da mu odbrani penal. Kapiten Hrvatske iskupio se već u sljedećoj akciji.

Sjajno je centrirao Sučić, Ante Budimir je prvi probao, ali ga je Donaruma zaustavio, no odbitak je završio pravo kod Modrića koji je pogodio za 1:0. Sa 38 godina i 289 dana, Luka je najstariji strijelac u istoriji kontinentalnih šampionata!

Italija je uspjela doći do druge pozicije i osmine finala, a Hrvati su pravi tragičari ovog EURA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana