Vule Trivunović, trener Rudar Prijedora, za “Glas”: Medulin opravdao sva očekivanja

Darko Pašagić
Vule Trivunović, trener Rudar Prijedora, za “Glas”: Medulin opravdao sva očekivanja

PRIJEDOR - Šef stručnog štaba Rudar Prijedora Vule Trivunović poslije priprema u Hrvatskoj za “Glas Srpske” je izjavio da je odlazak u Medulin ispunio sva očekivanja.

Za to vrijeme njegovi izabranici nastupili su na “Medulin kupu 2024”, na kojem su u konkurenciji osam ekipa zauzeli četvrto mjesto.

- Ovih 12 dana boravka u Medulinu, gdje smo imali idealne uslove za treniranje, ali i renomirane protivnike u kontrolnim utakmicama, bili su pun pogodak i pravi zalet za nastavak sezone. Vrijeme nam je išlo na ruku, povrede su nas mimoišle i to je ono što svaki trener može da poželi u pripremnom periodu - rekao je Trivunović.

Odigrane su i četiri kontrolne utakmice. “Rudari” su prvo poraženi od jesenjeg šampiona Prve lige Hrvatske, ekipe Zrinjski Osječko sa 0:1, potom su remizirali sa niželigašem Uljanikom iz Pule (0:0), da bi  u trećem meču u grupi savladali srpskoligaša Prvu iskru Barič. Na kraju su u meču za treće mjesto poraženi od makedonskog prvoligaša Rabotničkog iz Skoplja sa 0:1.

- Turnir je stvarno opravdao očekivanja i na njemu je bilo dosta jakih ekipa. Jedna od njih je i naš posljednji rival Rabotnički, sa kojim smo se dobro držali veći dio utakmice, iako smo u ranoj fazi ostali sa igračem manje poslije isključenja Almira Bekića. Na kraju smo primili pogodak poslije prekida i loše reakcije naših fudbalera. Sve u svemu mogu da budem zadovoljan kako smo igrali - nastavio je Trivunović.

Poslije dana odmora po povratku u Prijedor fudbaleri nastavljaju sa normalnim radom.

- Već za vikend nas očekuje duel protiv Slobode iz Mrkonjić Grada, gdje ću malo miksati ekipu, a 17. februara igramo sa Borcem iz Kozarske Dubice. Za 21. februar planiran je meč u Mađarskoj protiv Đera, a onda bi tri dana kasnije trebalo da imamo i generalnu provjeru. Da li ćemo je igrati, još ćemo vidjeti, jer postoji mogućnost da baš taj duel sa Đerom ujedno bude i generalka - rekao je Trivunović.

Kraj prvog dijela šampionata “rudari” su dočekali na trećem mjestu sa sedam bodova manje od vodećeg Radnika i četiri manje od Laktaša.

- Po mom mišljenju ove dvije ekipe uz nas su jedini kandidati za titulu i povratak među premijerligaše. Svjesni smo da smo u ovom trenutku u najlošijoj poziciji, ali ćemo se boriti dok ima nade. Ako i ne uspijemo, cilj nam je da napravimo kostur ekipe za narednu sezonu i da onda napadnemo prvo mjesto - dodao je Trivunović.

Kesić

Sve navijače Rudar Prijedora raduje da je poslije duže pauze sa radom počeo i napadač Edin Kesić.

- Ne treba trošiti riječi o njegovim kvalitetima. Zbog obnovljene povrede je stvarno bio dugo van stroja, zato nećemo žuriti sa njegovim povratkom, ali očekujem da ga uskoro vidim na terenu - naglasio je Trivunović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana