Vuković kandidat za trenera godine u Poljskoj

D.D.
Vuković kandidat za trenera godine u Poljskoj

GLjIVICE – Banjalučanin Aleksandar Vuković je u konkurenciji za trenera godine u fudbalskom prvenstvu Poljske nakon sjajnih rezultata koje postiže sa ekipom Pjast u tekućoj sezoni.

Sjajni mladi stručnjak je u aprilu dobio priznanje za trenera mjeseca u Ekstraklasi, a njegov tim je osvojio čak 13 bodova iz pet mečeva. Dolazak Vukovića preporodio je tim. Naime, u trenutku kada je preuzeo ekipu Pjast Gljivice klub je bio u opasnoj zoni i prijetilo mu je ispadanje. Bili su na 16. poziciji.

Međutim Vuković je sjajnim radom i energijom doveo ekipu do pete pozicije i borbe za izlazak u Evropu. Posljednji poraz banjalučki trener je doživio 19.feburara od svog bivšeg kluba Legije a nakon toga je u 11 mečeva ostvario devet pobjeda uz dva remija a na čak sedam mečeva njegova ekipa je sačuvala svoju mrežu

Vuković je u konkurenciji za nagradu trener godine u Poljskoj gdje će mu najveći rivali biti trener novog šampiona Rakova Marek Papšun, i Kosta Runjajić koji predvodi Legiju. U preostala dva kola Pjast gostuje Varti u Poznanju, a potom dočekuje Lehiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana