Vučić: Fudbal nam nije vratio koliko se uložilo, očekujem promene

Tanjug
Foto: FSS

BRISEL- Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nikada ništa nije rekao za selektora fudbalske reprezentacije, već da je rekao da očekuje velike promjene u fudbalu, kao i u rukometu, jer fudbalska reprezentacija Srbije nije ostvarila rezultate koji se očekuju s obzirom na to koliko se ulaže u sport.

"I to sam rekao zato što mi ulažemo mnogo novca. I kao što ću vam reći da sam očekivao bolji rezultat u Evroligi od oba naša košarkaška kluba imajući u vidu nivo investicija Republike Srbije. To je sve što imam da vam kažem", rekao je Vučić novinarima u Briselu.

Kako je rekao, njegov posao je da brine o novcu koji je uložen u sport i da vidi da li se on adekvatno vraća. 

Istakao je da u sportu ne možete uvijek tako da posmatrate stvari, te da je zato ćutao poslije Svjetskog prvenstva u Kataru.

"Dogodi vam se, pa smo ćutali. Rekli smo: Izgubili smo. 'Užasno smo igrali, ali dogodi se. Izvući ćemo pouke za neki sledeći put'. Pa nam se dogodi da jedva prođemo kroz kvalifikacije. A onda opet odemo u jednu od najlakših grupa. I u toj grupi ne možemo pobediti one koji su dva ili tri puta jeftinije ekipe od nas. Onda tu postoji neki dublji problem i polako ćemo sada to da rešavamo", rekao je Vučić. 

Dodao je da se to neće desiti za dan ili dva, jer ne želi da probleme rješava emocijama.

"Hoću da sagledamo sve. Nemamo mi ljudi ni previše stručnjaka osim što smo svi stručnjaci. Ja zato ne pričam o tome. Ja samo pričam o tome koliko mi uložimo i šta je to što očekujemo. Na kraju nemam pojma ko je kako igrao, niti me interesuje. Ja vidim rezultat za Srbiju i koliko smo uložili. Jesmo li zadovoljni ili nismo", istakao je Vučić. 

Podsjetio je da su u rukometu probali sa Špancem selektorom Tonijem Đeronom, a da su sada doveli selektora iz Vojvodine Borisa Rojevića.

"Ponovo ćemo da analiziramo pa da menjamo. I ulagaćemo dok ne budemo postigli rezultate. I dok ne nađemo rešenje. Da li su sad rezultati bili bolji nego ranije, pa da, bili su. Stojković je plasirao i na svetsko i na evropsko prvenstvo našu reprezentaciju. Ali da li smo zadovoljni time, nismo. Mislimo da smo uložili više od onoga što nam je isporučeno", naglasio je Vučić.

Kako je rekao, kao što je urađena multifunkcionalna hala na Košutnjaku, kao što se radi Nacionalni stadion, tako želi i da se vide  rezultati.

On je istakao da je cilj da Srbija na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu osvoji najmanje 10 medalja.

''Od Olimpijada u Pekingu i Londonu, gde smo imali četiri medalje, došli smo do toga da smo imali osam i devet u Riju i Japanu. Moramo da rastemo kao sportska nacija'', rekao je predsednik Srbije.

Dodao je da je potrebno još ulagati u sport.

''Kao što Mađari i drugi ulažu puno para u sport, i mi ćemo. To je politika države, nema mesta za lični odnos, nema - neko mi se sviđa ili ne sviđa. Ili imaš rezultat ili nemaš. Neću da diskutujem o tome da li je to adekvatno ili ne, prosto nismo zadovoljni rezultatima'', istakao je Vučić i dodao da takvo stanje govori o problemima u srpskim fudbalskim klubovima.

On je ocijenio da ni Crvena zvezda ni Partizan ''ne daju mlade igrače i reprezentativce'', što predstavlja problem.

''Da ne pričamo o finansijskom stanju klubova, i fudbalskih i košarkaških, ali dobro, sve su to problemi države. Ali s ponosom kažem da recimo niko ne ulaže, ni jedna država ne ulaže u košarkaške, spreman sam takođe da kažem, i u fudbalske klubove kao naša država, makar ove najveće. I to je na žalost ovih manjih, sve što damo je sitno i za Vojvodinu i za Niš, i za Kragujevac, i za mnoga druga mesta, nažalost'', rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana