Vratio se Vranješ

Darko Pašagić
Vratio se Vranješ

BANjALUKA – Iskusni ofanzivni vezni fudbaler Stojan Vranješ treći put u karijeri se vratio na Gradski stadion i u narednoj sezoni trebalo bi da bude udarna igla ekipe Vinka Marinovića, kojoj je cilj da na domaćoj sceni stigne do titule prvaka BiH.

Vranješ, koji je rođen 11. oktobra 1986. godine, karijeru je započeo u Borcu, a potom kao veoma mlad igrač otišao u Hrvatsku, gdje je nastupao za Dugo Selo i Zagreb. Poslije godinu i po u ljeto 2005. godine vratio se prvi put u Borac, gdje je igrao naredne četiri i po godine. Fudbalski put potom ga je odveo u rumunski Panduri, zatim u Kluž, te u Vojvodinu. Igrao je potom u Poljskoj, za Lehiju Gdanjsku, Legiju Varšava i Pjast Gljivice, da bi u januar 2018. godine postao član sarajevskog Željezničara, koji je napustio poslije 12 mjeseci i drugi put se vratio među “crveno-plave”.

Tu je bio sve do novembra 2021. godine kada je uslijedio poziv iz Indonezije, gdje je narednih 10 mjeseci bio član Bašundara Kingsa, a onda se u septembru prošle godine obreo na “Tušnju” i do kraja prošle sezone branio boje tuzlanske Slobode.

- Presrećan sam zbog povratak u klub koji je za mene druga kuća. Kad god zakoračim na Gradski stadion, kad god obučem dres Borca, u meni se probudi neka emocija koju ne mogu da opišem. To čovjek može samo da doživi, da osjeti. Radujem se novom izazovu i kao uvijek do sada želim da dam sve od sebe za klub i za moj grad - rekao je Vranješ.

Sigurno je da će njegovim dolaskom klub iz Platonove dobiti na ubojitosti, jer je u svom posljednjem mandatu u Borcu Vranješ bio dvije sezone zaredom najbolji strijelac kluba. Uz to njegov autoritet na terenu i u svlačionici sigurno će u mnogome pomoći ekipi Borca da u narednom šampionatu ostvari ciljeve.

Vranješ je 14. pojačanje Borca u ovom prolaznom roku. Prije njega “crveno-plavi dres zadužili su: Đanfranko Penja, Milan Makarić, Slobodan Đekić, Roslan Barski, Ranko Jokić, Nemanja Mihajlović, Maks Juraj Ćelić, Vasilije Terzić, Damir Hrelja, Zoran Kvržić, Stefan Fićović, Hose Rikardo Kortes i Sebastijan Erera.

Remi sa Vojvodinom

Fudbaleri Borca u generalnoj provjeri pred start na evropskoj sceni igrali su protiv Vojvodine u Novom Sadu neriješeno, 1:1. “Lale” su povele u 54. minutu golom Nikole Čimića, a izjednačio je njegov imenjak Pejović u 90. minutu.

- Ovo je bila dobra provjera. U prvom dijelu susreta igrali smo veoma dobro, ali nismo uspjeli da iskoristimo prilike. U nastavku susreta utakmica se otvorila i Vojvodina je došla do prednosti, a potom imala i šansu za nešto više. I mi smo imali tri prilike koje nismo realizovali, ali smo na kraju došli do remija. Vidjeli smo gdje i na čemu treba da radimo i ostaje nam još ovih nekoliko dana da greške otklonimo - naglasio je šef stručnog štaba Borca Vinko Marinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana