Vlado Jagodić, trener Sloge : Slika tima sve jasnija

Darko Dragičević
Vlado Jagodić, trener Sloge : Slika tima sve jasnija

DOBOJ - Igračka slagalica u dobojskoj Slogi polako dobija obrise nakon prvog kruga razgovora sa fudbalerima koji su prošle sezone nosili dres premijerligaša.

Uprava kluba i stručni štab su se tako dogovorili o nastavku saradnje sa centralnom defanzivcima Milanom Milanovićem i Milošem Nikolićem. Iskusni fudbaleri su pristali na ponuđene uslove. Milanović je prošle sezone odigrao 30 mečeva za dobojski klub u debitantskoj sezoni Premijer lige BiH, a nakon dolaska u klub propustio je samo meč protiv Sarajeva. Miloš Nikolić je došao u zimskom prelaznom roku i odigrao 13 mečeva u kojima je postigao i dva gola.

Na drugoj strani klub se nije uspio dogovoriti o nastavku saradnje sa veznim fudbalerima Dimitrijem Zajićem i Ivanom Đorićem, koji će potražiti nove izazove u karijeri.

- Kako smo se i ranije dogovorili i najavili, prvo smo obavili razgovore sa igračima kojima su istekli ugovori i koji su bili naši članovi u prošloj sezoni. Klub je bio maksimalno korektan prema fudbalerima, ponudio je finansijske uslove u okviru planiranog budžeta, tako da imamo puno jasniju situaciju u vezi sa igračkim kadrom. Nakon razgovora sa nekim igračima nije nastavljena saradnja. Nismo nažalost uspjeli da se dogovorimo sa Đorićem i Zajićem i želimo im puno uspjeha u nastavku karijere. Na drugoj strani dogovoren je nastavak saradnje sa defanzivcima Milanovićem i Nikolićem i moram da ih pohvalim za profesionalizam koji su pokazali i tokom sezone i u bezi sa pregovorima - istakao je trener Vlado Jagodić za "Glas Srpske".

Dobojski klub želi da ima jasniju sliku trenutnog igračkog kadra, jer će u skladu sa tim reagovati na tržištu. Već danas biće obavljen još jedna krug razgovora sa igračima koji su dobili ponude.

- Prvo smo željeli da imamo jasniju sliku sadašnjeg kadra koji je izborio opstanak i da vidimo ko ostaje. Sada je to puno jasnije, tako da znamo u kojem pravcu ide i naše djelovanje u vezi sa angažovanjem novih igrača. Mislim da smo na dobrom putu i nadam se da ćemo do starta priprema, a to je 19. juna, imati na raspolaganju barem 90 odsto sastava koji ćemo uigravati za narednu sezonu u prvenstvu BiH - dodao je na kraju Jagodić.

Odranije je poznato da će na pripreme biti pozvani i fudbaleri iz mlađih kategorija Sloge: Omić, Jašarević, Žilić, Handžić, Šešlak i Tatić.

Pripreme na Zlatiboru

Sloga želi da veći dio tima ima na okupu do starta priprema 19. juna. Nakon toga ekipa će raditi u Doboju do 5. jula, a zatim slijedi odlazak na Zlatibor. Na ovoj planini provešće 14 dana i u tom periodu planirano je da bude odigrano pet mečeva. Zatim slijedi povratak i završne pripreme za Ligu BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana