Vlado Jagodić, trener Sloge, nakon velike pobjede: Dočekali smo svoju šansu

Darko Dragičević
Vlado Jagodić, trener Sloge, nakon velike pobjede: Dočekali smo svoju šansu

DOBOJ - Dobojska Sloga je nastavila uspješan niz na domaćem terenu. Ekipa trenera Vlade Jagodića je u uvodnom meču 11. kola savladala Široki Brijeg minimalnim rezultatom i tako je došla do četvrte vezane pobjede na svom stadionu.

Dobojlije su strpljivo čekale svoju šansu da dođu do gola i u tome su uspjele u 63. minutu. Toni Jović je krunisao sjajnu kontru i rutinski savladao golmana Širokog za vođstvo.

Tako je iskusni krilni igrač pokazao da će biti sjajno pojačanje za dobojski klub, jer je u dosadašnjih šest mečeva postigao četiri gola i imao dvije asistencije.

Trener Vlado Jagodić ističe da je očekivao ovakav meč.

 - Veoma bitan trijumf. Četvrta pobjeda u nizu na domaćem terenu i igrači zaslužuju sve pohvale za partiju. Široki je specifična ekipa koja zaista igra dobro, ima dobar posjed i mi nismo tražili ništa spektakularno. U taktičkom smislu uradili smo sve kako smo se dogovorili, pogotovo u otvaranju drugog poluvremena. Široki je promijenio način igre, željeli su da se prilagode nama. To smo jasno vidjeli. Utakmica je išla tako, kao što sam rekao igračima na poluvremenu da će jedan gol odlučiti. Čekali smo svoju priliku. Nismo se zalijetali, nismo tražili posjed lopte, već smo razmišljali o tehničkim detaljima da kad dođemo do lopte brzo reagujemo u fazi napada. Željeli smo da tu dođemo do realizacije, jer je Široki tu imao određene probleme. U suštini moramo biti prezadovoljni ovom pobjedom koja nam donosi mirniji nastavak - istakao je trener Sloge.

Čini se da je Jagodić određenim pomjeranjima u timu iznenadio svog kolegu na klupi Širokog i da je uspio da zaustavi glavne igrače rivala.

- Široki je primio malo golova do sada, a mi smo nastavili golgetersku formu na našem stadionu. Jedan gol donosi tri boda. Nekad odigramo dobar posjed, ali se ne postigne gol. Imali smo mnogo takvih utakmica na gostovanju. Moralo je ovo da bude taktički perfektno odrađeno. Ne mogu reći da je bilo savršeno, bilo je propusta, ali mislim da smo imali više šansi. Kad gledamo sve, kad vidimo da smo pogodili stativu u prvoj minutu. Tražili smo svoju šansu da dođemo u vođstvo. Trudili smo se zaustaviti opasne Kpana i Činedua i da nam ne bi kroz tranziciju pobjegli. Vidjeli ste da smo Sinišu Dujakovića zbog njegovog iskustva pomjerili na stopera, a pored njega stavili brzog Baranova, kojeg evo pohvaljujem kao i sve druge igrače. Čestitam svojoj ekipi, ljudima iz FK Sloga, gradonačelniku i publici koja je po kiši došla da nas bodri. Čestitam i Širokom na dobroj igri, a kolegi Budimiru želim sve najljepše, jer se vidi da dobro radi. Ova tri boda vrijede više nego što mi svi u ovom trenutku mislim - dodao je Jagodić.

Žrijeb Kupa Srpske

Izvlačenje parova četvrtfinala Kupa Republike Srpske “Dr Milan Jelić” biće obavljeno danas u prostorijama Fudbalskog saveza u Banjaluci sa početkom u 12 časova. U bubnju će se naći imena deset klubova koji su ostali u konkurenciji za osvajanje trofeja, s obzirom na to da još dvije utakmice osmine finala nisu odigrane. U Foči će se sastati Sutjeska i Rudar Prijedor 25. oktobra, a u Janji Podrinje i Famos (Istočna Ilidža) 1. novembra. Plasman u četvrtfinale su izborili: Radnik, Zvijezda-09, Kozara, Tekstilac, Sloga i Borac (KD).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana