Vlado Jagodić, šef stručnog štaba Sloge za “Glas Srpske”: Uvijek je bilo nezadovoljnih

Darko Pašagić
Vlado Jagodić, šef stručnog štaba Sloge za “Glas Srpske”: Uvijek je bilo nezadovoljnih

DOBOJ - Šef stručnog štaba dobojskog premijerligaša Sloge Vlado Jagodić za “Glas Srpske” je naglasio da je uvijek među igračima bilo nezadovoljnih, ali i onih koji nisu opravdali očekivanja, međutim, sa svima će se pokušati naći zajednički jezik.

Već odranije je poznato da je klub napustio Toni Jović, koji će karijeru nastaviti u uzbekistanskog Bunjodkoru, a sada su poznata i imena igrača za koje je neizvjesno gdje će igrati u nastavku sezone.

- Staša Baštić i Obrad Starčević, koji su igrači pod ugovorom, nisu opravdali očekivanja i preporučeno im je da u narednih šest mjeseci idu na pozajmicu u neki od prvoligaša, jer bi tamo sigurno imali daleko veću minutažu nego na “Lukama”. Andreju Bosniću i Đorđu Milojeviću, koji su kod nas bili na jednogodišnjoj pozajmici iz Borca, rekli smo da moraju pronaći rješenje i naći klub gdje će više igrati. Sa mladim Ognjenom Šešlakom smo htjeli da potpišemo novi ugovor, ali je on sam izrazio želju da ide u juniorsku ekipu jednog kluba u BiH i nećemo mu praviti smetnje. To je njegova odluka i ne želimo nikoga da na silu zadržavamo - rekao je Jagodić.

Neizvjesna je i sudbina Danila Šipovca i ruskog internacionalca Pavela Baranova.

- Obojica su nezadovoljni minutažom koju su imali u prvom dijelu sezone. Šipovac ima ugovor sa klubom do narednog ljeta i imao je rok da se do tog dana izjasni, ali to nije uradio. Baranovu je istekao ugovor, bio mu je ponuđen novi, koji je prvobitno prihvatio, ali se onda predomislio - nastavio je Jagodić.

Iskusni stručnjak vjeruje da će se cjelokupna situacija u vezi sa igračkim kadrom riješiti do Nove godine.

- Onda ćemo znati na čemu smo i počećemo da razmišljamo o pojačanjima. Još prije nekoliko dana najavio sam da će u drugom dijelu sezone igrački kadar biti manji nego jesenas i istakao da će na pripreme u Antaliju putovati 24 fudbalera i četiri golmana. Među njima će biti i četvorica igrača iz omladinskog pogona. Njih četvoricu već imamo, a ako ode Šešlak, umjesto njega dodaćemo još jednom mladog fudbalera - dodao je Jagodić.

Dinamo umjesto Fakela

Stručni štab dobojskog premijerligaša već je ugovorio sve kontrolne utakmice na pripremama u Antaliji, na kojima će boraviti od 23. januara do 6. februara.

- Još ranije je bilo poznato da ćemo 26. januara igrati protiv kazahstanskog Jelimaj Semeja, a tri dana kasnije poslije protiv poljske Visle Plok. Za 2. februar je dogovoren susret sa uzbekistanskim Bunjodkorom, a 5. februara umjesto ruskog Fakela rival će nam biti Dinamo Moskva - naglasio je šef stručnog štaba Sloge Vlado Jagodić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana