Vlado Jagodić pred prvi meč četvrtfinala Kupa BiH sa Posušjem:Šanse za prolaz podjednake

D. P.
Vlado Jagodić pred prvi meč četvrtfinala Kupa BiH sa Posušjem:Šanse za prolaz podjednake

DOBOJ - Pred prvi susret četvrtfinala Kupa BiH, u kojem će fudbaleri Sloge danas od 16 časova biti gosti Posušja na stadionu “Mokri Dolac” trener Dobojlija Vlado Jagodić je poručio da se nada dobrom rezultatu.

Proljeće je uspješno počelo za njegove izabranike, koji su prvo u osmini finala ovog takmičenja eliminisali Igman sa 1:0, potom su u 19. kolu Premijer lige igrali kao domaćini neriješeno sa Veležom, 0:0, da bi potom kao gosti pobijedili GOŠK u Gabeli sa 4:2.

- Ovo je dvomeč i ne vjerujem da će nešto biti riješeno u prvoj utakmici. Posušje je dobro posložena ekipa, imaju maksimalan učinak u nastavku sezone, a posljednja pobjeda u Tuzli nad Tuzla sitijem pokazuje koliko su ozbiljni. Nama je otežavajuća okolnost što smo praktično tek stigli iz Hercegovine i opet moramo nazad. Malo u suprotnosti sa onim mojim da je svaka naredna utakmica najvažnija moram da spomenem da u subotu igramo protiv Zrinjskog. I ponovo smo naišli na nerazumijevanje ljudi, koji odlučuju o tome kada će se igrati. Nije isto igrati dnevni termin i noćni u Hercegovini, jer treba putovati nazad šest, sedam časova. Za nas je u ovom susretu svaki rezultat sem poraza dobar - naglasio je Jagodić.

Iskusni stručnjak najavio je mogućnost promjena, s obzirom na veoma gust raspored.

- Neće biti iznenađenje ako u Posušju budem igrao sa jednim, a protiv Zrinjskog sa potpuno drugim timom. Znam da smo se neslavno proveli u prvenstvu u Posušju, kada smo poraženi sa 0:4 i sigurno da moramo voditi računa o mnogim stvarima. Jedno je sigurno, ako budemo igrali kao u Gabeli, ne treba da strahujemo. Vjerujem da ćemo u tome uspjeti i da ćemo se sa ovog gostovanja vratiti sa dosta optimizma pred revanš susret. Što se tiče šansi u ovom dvomeču, smatram da su one u potpunosti izjednačene, a sam plasman u polufinale za Slogu bi bio istorijski uspjeh - dodao je Jagodić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana