Vlado Jagodić nakon poraza od Zrinjskog: Nismo izdržali pritisak

Darko Pašagić
Vlado Jagodić nakon poraza od Zrinjskog: Nismo izdržali pritisak

MOSTAR - Fudbaleri dobojske Sloge u odgođenoj utakmici prvog kola Premijer lige poraženi su na gostovanju na stadionu "Pod Bijelim brijegom" od Zrinjskog sa 1:3.

Bio je to prvi neuspjeh izabranika Vlade Jagodića na gostovanjima ove sezone, jer su u prva dva susreta uspjeli da odigraju neriješeno sa Posušjem i Željezničarom. Činilo se da će Dobojlije i ovog puta ostati neporažene, jer su u 50. minutu prvi došli do prednosti. Defanzivac Mostaraca Kerim Memija je loše reagovao, lopta je došla do Tonija Jovića, koji se našao u duelu sa imenjakom Šunjićem, poslije čega je ona završila u golu, koji je na kraju pogodio fudbaler Zrinjskog. Na kraju se ispostavilo da je to bio autogol Šunjića. Samo 11. minuta kasnije najbolji akter susreta Nardin Mulahusejnović je iz teške situacije savladao čuvara mreže Sloge Bojana Pavlovića, da bi u 67. minutu "rezervista" Fran Topić donio potpuni preokret. Za postignuti autogol Šunjić se iskupio u 79. minutu, kada je postavio konačnih 3:1.

- U prvom poluvremenu nismo igrali ono što smo se dogovorili i što smo uigravali. Nismo imali posjed dovoljno koliko je trebalo, čekali smo svoju priliku, međutim nismo je dočekali. Prvo poluvrijeme još je dobro i završilo. U drugom smo imali sreću, Jović je lucidno pričekao grešku odbrane Zrinjskog, postigli smo gol, ali u tom momentu su nastali problemi. Želio sam da dođemo sa ambicijama, da pokušamo na se nosimo sa Zrinjskim na taktičku disciplinu. Pokazalo se da su Mostarci jednostavno dodali gas, da su nas nadskočili i to je bio prelomni momenat ove utakmice - naglasio je Jagodić.

Iskusni stručnjak čestitao je Mostarcima na zasluženoj pobjedi.

- Od srca im čestitam i želim sve najbolje. Mislim da smo mogli više, ali pitanje je da li je realno. Kako smo odigrali cijelu utakmicu, to nije to što smo željeli. Naravno, i kvalitet Zrinjskog, izmjene koje su napravili nama nisu donijele ono što je trebalo, njima jesu - rekao je Jagodić.

Istakao je da nema vremena za dublje analize, jer ih već u nedjelju od 15 časova u Doboju na stadionu "Luke" očekuje susret šestog kola protiv Širokog Brijega.

- Sigurno da nas očekuje još jedan jako zahtjevan i neizvjestan susret. Međutim, u njemu jednostavno nemamo puno izbora. Pobjeda se nameće kao imperativ i nadam se da ćemo uspjeti da do nje i dođemo i tako na mnogo mirniji način uđemo u nastavak sezone - dodao je Jagodić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana