Vladimir Vranješ pred novim izazovom u karijeri: Znam šta me očekuje u Bundesligi

Darko Dragičević
Vladimir Vranješ pred novim izazovom u karijeri: Znam šta me očekuje u Bundesligi

BANjALUKA - Vladimir Vranješ karijeru nastavlja u najjačoj ligi na svijetu. Stameni Banjalučanin naredne sezone nosiće dres njemačkog Veclara i dobiće šansu da zaigra u Bundesligi.

 Sjajni pivot je dobio velike pohvale uprave i stručnog štaba na predstavljanju, a on ekipi donosi veliko iskustvo igranja u Ligi šampiona, kao i toliko željenu borbenost.

Nijemci i te kako cijene sve njegove karakteristike i zato ne čudi što su htjeli da ga angažuju. Pored njega već su doveli dva nova igrača te novog trenera.

- Bili smo u kontaktu i ranije. Ispunila mi se želja da pred kraj karijere nastupim u najjačoj ligi na svijetu. Oni su bili uporni da me dovedu, na kraju smo se dogovorili i drago mi je zbog toga. Veclar je imao jednu od najlošijih sezona u posljednje vrijeme. Završili su u donjem dijelu malo iznad zone ispadanja. Sezona im je bila turbulentna, bilo je dosta promjena u timu jer su smijenili trenera. Oni su redovno bili u sredini tabele, više u gornjem dijelu tako da žele da se vrate na pravi put i da im se prošla sezone nikako ne ponovi. Sigurno je da se radujem nastupima u najjačoj ligi i da i dalje imam motiva da se dokazujem - istakao je Vranješ za “Glas Srpske”.

Iskusni rukometaš zna šta ga očekuje u novoj sezoni. Već je dosta puta vodio borbe s njemačkim timovima u Ligi šampiona i ostalim evropskim takmičenjima, tako da je upoznat s kvalitetom ekipa i načinom na koji oni igraju.

- Puno godina sam igrao rukometnu Ligu šampiona, tako da znam šta me očekuje u Bundesligi naredne sezone. Sviđa mi se taj jači, agresivniji rukomet, igrao sam protiv njihovih timova tako da dolazim sa željom da se dokažem i u tom šampionatu i za mene će to biti novi izazov u karijeri. Imam i olakšavajuću okolnost jer sam nakon dugo godina u klubu koji ne igra evropska takmičenja. Dosad sam pretežno bio u timovima koji su pored domaćeg igrali i evropska takmičenja, a sad ću se u potpunosti moći posvetiti samo prvenstvu u Njemačkoj i zbog toga se takođe nadam najboljem - dodao je Vranješ.

Pivot je inače treći Banjalučanin u njemačkom klubu. Prije njega s puno uspjeha igrao je Nebojša Golić, dok je Velimir Petković takođe uspješno vodio ekipu s klupe.

- Tako je, biću treći Banjalučanin u klubu. Nebojša Golić je bio sa mnom na potpisu ugovora, tako da vidim da ga i dalje pamte, srdačno su se pozdravljali. Generalno oni su bili veoma zadovoljni njihovim učinkom i želim da i ja ostavim taj pozitivan utisak i vjerujem da ću u tome uspjeti - istakao je rukometaš.

Prošle sezone Banjalučanin je igrao za portugalsku Benfiku. Nakon sjajnog početka sezona se ipak nije završila na željeni način.

- Sve je počelo odlično. Osvojili smo Super kup Portugalije i to na spektakularan način. Savladali smo najveće rivale Porto i Sporting. Obje utakmice smo dobili na nevjerovatan način nakon dva produžetka. Sve je krenulo sjajnim trofejom ali nas je onda u potpunosti poremetio odlazak na Super globo turnir.

Umorili smo se na tom takmičenju, nisu u pitanju bile samo utakmice, već i put i to nas je izbacilo iz ritma. Kola su tu krenula nizbrdo i nismo uspjeli da se iščupamo do kraja šampionata i na kraju smo završili treći. Zaista smo pokušali sve da se vratimo na pobjednički put, ali ima trenutaka kada nikako ne ide. Sezonu smo završili osvajanjem Super kupa tako da je mogla da dobije prolaznu ocjenu - objasnio je pivot.

Ipak, život u ovoj zemlji pamtiće po lijepim stvarima.

- Lisabon i Portugalija će mi ostati u lijepom sjećanju. Odlični ljudi koji zaista znaju da uživaju i maksimalno su opušteni. Prelijep grad, sa sjajnim temperaturama i nije se teško naviknuti na život u njemu. Istina imao sam puno obaveza u klubu tako da nisam baš mogao upoznati zemlju koliko sam želio, ali sve što sam vidio je bilo zaista sjajno - rekao je on.

Vranješ ističe da su navijači posebna priča. Veoma temperamentni su uz svoj klub do maksimuma u šta se i sam rukometaš uvjerio jer je pored svojih mečeva gledao i fudbalsku sekciju.

- Portugalci su veoma temperamentni. Bio sam na nekoliko mečeva fudbalskog kluba jer sam stanovao u blizini stadiona. Kada je fudbalska sekcija osvojila titulu bilo je ogromno slavlje na trgu, rijeka ljudi, fešta cijelu noć. O tome koliko vole svoj klub pokazali su i kod nas. Kad smo osvojili Super kup doputovali smo u dva sata ujutro, a oni su nas dočekali. Bio je tu i predsjednik kluba legendarni Rui Košta, koji je došao da nam čestita - prisjetio se sjajni rukometaš.

Start 14. jula

Vranješ još malo uživa s porodicom u Banjaluci, a zatim odlazi u Njemačku. Start priprema za novu sezonu zakazan je za 14. jul, a nakon obavljenih priprema i kad počne šampionat u novom gradu pridružiće mu se i ostatak porodice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana