Vasilije Terzić, fudbaler Borca, nakon remija: Izostala realizacija

G.S.
Vasilije Terzić, fudbaler Borca, nakon remija: Izostala realizacija

BANjALUKA - Fudbaleri Borca nastavili su sjajan niz uspjeha u Premijer ligi BiH. Banjalučani su remizirali bez golova na gostovanju u Vrapčićima protiv Veleža, čime su došli do 19. meča bez poraza.

Borac je u derbiju kola odigrao taktički veoma kvalitetan meč, a oba tima su ipak uspjela da stvore po tri značajne šanse. U finišu je viđena prava drama, kada je prvo Velež propustio izglednu šansu, da bi zatim Alen Jurilj uzdrmao prečku i malo je nedostajalo da sve tri boda odu za Banjaluku.

Banjalučani su tako sačuvali prednost u odnosu na Velež, a do kraja drugog dijela šampionata ostao im je još domaći duel protiv GOŠK-a te gostovanje kod Zrinjskog. Ipak, već sad je jasno da će Borac imati startnu poziciju broj jedan pred treći krug prvenstva BiH.

Vasilije Terzić, vezni igrač Borca, ističe da njegova ekipa ima za čime da žali jer je imala nekoliko šansi koje su mogli da krunišu golovima i osvajanjem sve tri boda u Mostaru.

- Znali smo da je Velež izuzetno kvalitetna ekipa, posebno kod kuće, i viđena je jako dobra i kvalitetna utakmica. Mislim da smo stvorili veliki broj šansi, ali da nismo uspjeli da ih realizujemo. Imali smo nekoliko i stoodstotnih šansi za kojima možemo da žalimo. Šteta što realizacija nije bila na nivou. Takođe, i Velež je u par navrata mogao da postigne gol. Mislim da je, kad već nismo uspjeli da postignemo gol, bitno da smo ostali neporaženi i da smo nastavili sjajan niz uspjeha - poručio je Terzić.

Za Banjalučane nema odmora. Slijedi pakleni dio rasporeda u kojem će biti i Kup dueli. Već u srijedu fudbalere Borca očekuje prva utakmica četvrtfinala Kupa BiH, a na Gradski stadion u Banjaluci dolazi ekipa Sarajeva.

- Najbitnije je da se sada dobro odmorimo s obzirom na to da smo odigrali jako tešku utakmicu i imali dugo putovanje. Sarajevo je jako dobra ekipa, biće to pravi derbi i mislim da se ništa neće riješiti u prvom meču. Pozvao bih publiku da dođe u što većem broju da nas podrži i da nam vjetar u leđa. Biće nam to veoma potrebno - dodao je Terzić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana