Vladimir Ivić, trener Krasnodara, o odrastanju i srpskom fudbalu: Nikad u Zvezdu!

G.S.
Vladimir Ivić, trener Krasnodara, o odrastanju i srpskom fudbalu: Nikad u Zvezdu!

KRASNODAR - Fudbalsku jesen u Rusiji obilježio je jedan Srbin. Vladimir Ivić. On će sa svojim Krasnodarom zimsku pauzu provesti na prvom mjestu prvenstva, ispred neprikosnovenog vladara fudbala u najvećoj zemlji na svijetu, Zenita iz Sankt Peterburga i Dinama iz Moskve.

Mnogi smatraju da je upravo Ivić bio ključna karika velikog uspjeha Krasnodara i da je Srbin zaslužio sve počasti na jugu Rusije. Mladi stručnjak govorio je o fudbalu u Rusiji, ali i velikom rivalstvu između Crvene zvezde i Partizana.

- Svaka utakmica između tih klubova je luda. Sećam se da smo jednom igrali u gostima i meč je prekinut, jer su navijači oba kluba uletali na teren u pokušaju da se sukobe. Odmah smo otrčali u tunel da ne bismo dobili batine. Nula odsto je šansa da preuzmem Zvezdu. Ne postoji šansa za tako nešto. Počnimo sa činjenicom da oni sa mnom nikada ne bi kontaktirali. Oni znaju da bih odbio ponudu, čak i ako mi daju sve što tražim. U Srbiji je o takvim stvarima zabranjeno razmišljati, a kamoli raditi. I pored toga poštujem Crvenu zvezdu, tamo mi je igrao brat - rekao je Ivić.

Srbin je pričao o odrastanju, djetinjstvu i svim onim lijepim i manje lijepim stvarima koje pamti.

- Odrastao sam u divnoj porodici, okružen ljubavlju. Zauvek ću biti zahvalan roditeljima. Moj otac je bio veoma pošten čovjek, naučio me je da ne radim ništa zbog čega ću se kasnije kajati. Od mene se tražilo da budem iskren, da pomažem ljudima, da kasnije budem dobar otac, da poštujem sve nacionalnosti. U Jugoslaviji je živjelo mnogo različitih ljudi. Ali otac i majka su me učili da ne delim ljude na Hrvate, Srbe i Albance. Ima dobrih i loših ljudi - to je sve. Tako to funkcioniše u Srbiji, siguran sam da je tako i u Rusiji. Moja zemlja je preživela veliku nepravdu. Nikada to nećemo zaboraviti. Mnogo loših stvari nam se desilo. Te 1999. godine sam živeo u Beogradu, dok je grad bio granatiran. Bombe su letele ne samo na vojne objekte, već na zgrade i civile. Bombardovana je i kineska ambasada. Dobro se toga sećam, jer mi je bio rođendan. Proslavio sam to u restoranu, a bomba je pala na 5.000 metara odatle. Dešavalo se da nas bombarduju 24 sata, bilo je toliko granata da je noć ličila na dan. Bio je to rat između moćnog NATO-a i jedne male zemlje. Srbi mogu da budu ponosni na taj period. Neću o politici, ali mi smo jako ponosan narod. Uveren sam da smo bili na pravoj strani, iako svako ima svoju verziju priče - naglasio je Ivić.

Braća

Srbi i Rusi su bratski narodi. To mišljenje dijeli i odlični trener Krasnodara.

- Znam da vi Rusi volite Srbiju. I mi volimo vas. Siguran sam da mnogi Rusi lijepo žive u Srbiji trenutno - rekao je Ivić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana