Vječiti derbi u Evroligi 26. oktobra

GS
Foto: ABA

BARSELONA - Nova sezona Evrolige počinje 5. oktobra kada će Partizan gostovati Makabiju, a Crvena zvezda dočekati Asvel, objavilo je elitno takmičenje.

Prvi vječiti derbi u sezoni, barem evroligaškoj, zakazan je za 26. oktobar, kada će domaćin biti šampion ABA lige, dok će "crveno-bijeli! ugostiti gradskog rivala 4. januara, u drugom kolu koje će biti odigrano u 2024. godini.

Partizan će na početku sezone imati nešto teži raspored od Crvene zvezde, pošto poslije puta u Tel Aviv gostuje Asvelu, potom dočekuje Barselonu i gostuje Olimpijakosu, prije derbija u petom kolu.

S druge strane, Zvezda će poslije duela sa klubom iz Vilerbana gostovati Žalgirisu, dočekati Monako i zatim igrati sa Virtusom u Bolonji.

Vječiti rivali će, inače, pet puta biti domaćini u istom kolu evroligaškog takmičenja, što je upola manje nego što je slučaj bio prošle sezone, ali je važna razlika da će sada i Partizan i Crvena zvezda svoje utakmice igrati u "Areni".

Kalendar drugih događaja u najvećoj dvorani na ovim prostorima ne bi trebalo da utiče na utakmice Evrolige, osim u slučaju meča između Crvene zvezde i Albe koji je zakazan za 15. decembar, kada i koncert Miroslava Ilića.

Što se tiče ostalih utakmica u elitnom takmičenju, već na startu nas čeka blokbaster duel između Panatinaikosa i Olimpijakosa, čije rivalstvo je došlo do usijanja neočekivanim transferom Kostasa Slukasa u redove "zelenih".

Madridski Real će odbranu titule započeti gostovanjem Baskoniji, a u prvom kolu ćemo vidjeti još nekoliko izuzetno zanimljivih duela – Barselona dočekuje Anadolu Efes, u Istanbulu se sastaju Fenerbahče i Armani, dok će njemački derbi između Bajerna i Albe će biti odigran u Minhenu.

U ostalim mečevima sastaju se Virtus i Žalgiris, Valensija i Monako.

Kao što je već pomenuto, nova sezona Evrolige počinje prvim kolom koje je zakazano za 5. i 6. oktobar, dok se ligaški dio završava 11. i 12. aprila.

Čak osam puta biće sedmica kada će biti igrana po dva kola, a prva je već treća u oktobru.

Novouvedeni plej-in za klubove plasirane od sedmog do desetog mjesta igraće se 16. i 19. aprila.

Četvrtfinalne serije počeće 23. i 24. aprila, završiće se najranije 30. aprila ili 1. maja, a najkasnije 8. maja. Fajnal-for je zakazan za period od 24. do 26. maja u Berlinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana