Višegrađani u derbiju bolji od Proletera iz Dvorova: Drini HE uručen trofej

Darko Pašagić
Višegrađani u derbiju bolji od Proletera iz Dvorova: Drini HE uručen trofej

BANjALUKA - Fudbaleri Drine HE u odgođenoj utakmici 26. kola Druge lige Republike Srpske, grupa istok, savladali su Proleter iz Dvorova sa 2:1.

I prije ove utakmice bilo je sve jasno, Drina HE je novi šampion i prvoligaš Republike Srpske, dok je Proleter, iako dugo za petama, pa i ispred Drine HE, na kraju ostao iza nje sa opipljivom razlikom od šesnaest bodova. Tim iz Dvorova će tu i završiti, imaju obezbijeđen baraž, jer bježe dovoljno bodova trećeplasiranom Zadrugaru iz Donjeg Crnjelova.

Ova utakmica imala je i slavljenički karakter, jer su prije njenog početka timu iz Višegrada uručene medalje i pehar za osvojeno prvo mjesto u Drugoj ligi Republike Srpske, grupa istok. Predsjednik Fudbalskog saveza područja sarajevsko-romanijskog Milorad Lale uručio je pehar, a medalje komesar za Drugu ligu Željko Ćuzulan.

U preostale dvije odgođene utakmice ovog kola Podrinje iz Janje je kao gost savladalo Vlasenicu sa 2:0, dok je Mladost iz Rogatice pobijedila na svom terenu Zadrugar iz Donjeg Crnjelova sa 3:1 i osvojila važne bodove u borbi za opstanak. U odgođenom meču 25. kola Rudar 1925 iz Ugljevika na svom terenu je doživio debakl od Stakorine iz Čajniča (1:7).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana