Vinko Marinović, trener Borca, za “Glas Srpske”: Samo još da napad proradi

Darko Pašagić
Vinko Marinović, trener Borca, za “Glas Srpske”: Samo još da napad proradi

ANTALIJA - Umjesto dvije posljednjeg dana priprema u Antaliji fudbaleri Borca imaće samo jednu provjeru, potvrdio je za “Glas Srpske” šef stručnog štaba Borca Vinko Marinović.

Prvobitno je bilo planirano da se danas u 12 časova odigra susret sa poljskim drugoligašem Podbeskidzjem, a od 14 sa Krumovgradom, ali će na kraju Banjalučani igrati samo od 13 časova protiv bugarskog prvoligaša.

- Odlučili smo na kraju odigramo samo protiv Krumovgrada, jer bi to ipak bilo previše naporno za igrače, koje već sutra rano ujutro očekuje povratak za Banjaluku. Bugari će sigurno biti veoma dobar test, jer je riječ o ekipi, koju je na početku sezone sa klupe predvodio Nemanja Miljanović, On se nedavno vratio u Borac da radi u omladinskoj školi i odlično nas je upoznao sa narednim rivalom - naglasio je Marinović.

U dosadašnja četiri kontrolna susreta Borac je zabilježio tri poraza i jedan remi. Banjalučani su izgubili od Baltike iz Kalinjingrada (0:2), Pjunika iz Jerevana (0:2) i bečkog Tirola (0:1), a remizirali su Dinamom iz Mahačkale (1:1). Strijelac tog za sada jedinog pootka u Turskoj za “crveno-plave” bio je Alen Jurilj.

- U prva četiri meča u Antaliji postigli smo samo jedan pogodak, ali nisam zbog toga zabrinut. Siguran sam da će strijelci biti oni pravi u zvaničnim utakmicama. Pogotovo sam zadovoljan izdanjem protiv Dinama. Bilo je čvrsto od početka do kraja, bilo je i malo nervoze, ali sve u svemu  Postigli smo gol, stvarali smo šanse i smatram da idemo u željenom pravcu. Naravno, ima još nekih stvari koje treba da popravimo i ostaje nam da radimo na tome. Najvažnije je da smo na dobrom putu i da sve ono što je planirano sprovodimo u djelo - nastavio je Marinović.

Po povratku u Banjaluku za njegove izabranike nema baš puno odmora, jer ih već u nedjelju očekuje prva zvanična utakmica u 2024. godini u kojoj će se u osmini finala Kupa BiH sastati sa Zvijezdom 09.

- Nemamo puno vremena, jer su pred nama već prvi pravi ispiti. Zvijezda 09 se tek u finišu jeseni razigrala i sigurno neće doći u Banjaluku sa bijelom zastavom. Međutim, imamo svoje planove i ciljeve, a među njima je jedan od njih i da što dalje doguramo u Kupu BiH. Poslije ove utakmice već kreću i bitke za bodove. Imamo solidnu prednost nad drugoplasiranim Zrinjskim, ali sam igračima rekao da na to zaborave. Ići ćemo utakmicu po utakmicu, u svaku sa željom da pobijedimo i nećemo uošte razmišljati o sedam bodova viška, koje trenutno imamo - dodao je Marinović.

Milošević

Golman Marko Milošević jedino je pojačanje Borca u zimskom prelaznom roku i sve je izvjesnije da će tako i ostati.

- Pojačaćemo se samo, ako se bude radilo u igraču, koji može donijeti prevagu na terenu. Nikuda ne žurimo po tom pitanju, jer nam je najvažnije da smo zadržali kostur ekipe iz prvog dijela šampionata - naglasio je Marinović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana