Vinko Marinović, trener Borca: Nedostajao završni pas

Darko Pašagić
Vinko Marinović, trener Borca: Nedostajao završni pas

BANjALUKA – Predviđanja šefa stručnog štaba Borca Vinka Marinovića da će mečevi četvrtfinala Kupa BiH protiv Sarajeva biti veoma neizvjesni i bez mnogo pravih prilika pokazala su se kao tačna i poslije prvih 90 minuta rezultat je onaj početni.

Prvi duel ova dva tima odigran na Gradskom stadionu u Banjaluci završen je bez pobjednika, mreže su mirovale i čini se da su obje ekipe više vodile računa kako da osiguraju svoj gol, nego što su mislile o napadu, tako da će odluka o polufinalisti Kupa BiH pasti u revanšu, koji se igra 13. marta na stadionu “Koševo” u Sarajevu.

- Znali smo da slabiji start Sarajeva u nastavku sezone nije realna slika i očekivali smo ovako tvrdu utakmicu. Oni su se postavili malo defanzivnije, čekali su šansu iz tranzicije. S druge strane mi smo imali jednu priliku u prvom dijelu susreta, koju je golman Sarajeva odbranio. U nastavku utakmice imali smo posjed i loptu više u nogama. Tražili smo situaciju u posljednjoj trećini, probali i sa izmjenama da dođemo do eventualnog pogotka, ali nismo uspjeli - naglasio je Marinović.

Iako nije ostvarena prednost pred revanš, strateg “crveno-plavih” nije razočaran.

- Zadovoljan sam igrom svojih izabranika. Možda nas je malo poremetio veliki broj prekida pa nismo uspjeli da uhvatimo ritam utakmice. Nedostajao nam je i završni pas, kao i bolja skok igra. Sve u svemu pred nama je druga utakmica koja će odlučiti o putniku u polufinale – dodao je Marinović.

Utakmica je protekla u veoma tvrdoj igri sa malo pravih prilika za postizanje pogotka. Bilo je dosta tenzija na terenu o čemu svjedoči i podatak iz 79. minuta kada je došlo do sukoba igrača, koji je za malo prerastao u pravu tuču. Arbitar iz Sarajeva Irfan Peljto sa pomoćnicima poslije nekoliko minuta smirio je strasti, a epilog svega bilo je sedam žutih kartona, tri igračima Borca, te četiri fudbalerima i klupi Sarajeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana