Vidić pogodio četvrtfinale

Darko Dragičević
Foto: R. Šešlak

MODRIČA - Fudbaleri Sloge plasirali su se u četvrtfinale Kupa BiH nakon što su u Modriči savladali Igman 1:0. Gol odluke postigao je Dejan Vidić iz penala u sudijskoj nadoknadi.

Dobojski tim je imao  terensku inicijativu, ali sve do finiša meča nije uspio da pronađe put do mreže gostiju. U sudijskoj nadoknadi Miroslav Čubrilo je igrao rukom u šesnaestercu a sudija Danijel Perić je pokazao na penal. Dejan Vidić je preuzeo odgovornost i pogodio za pobjedu. Sloga je tokom meča bila bolja, imala je dvije velike šanse na startu drugog dijela. Prvo je Josip Kvesić bio u dobroj prilici a Ćeman je zaustavio njegov udarac. Nakon toga je Miloš Nikolić nakon prekida pogodio prečku i rezultat se nije mijenjao.

Rezultati osmine finala: Stupčanica - Široki Brijeg 2:2 (0:2) penalima 2:4, Sloboda - Sarajevo 1:1 (0:1) penalima 2:4, Jedinstvo (Bihać) - GOŠK 0:0 penalima 4:2, Zrinjski - Slavija 3:0(2:0) , Posušje - Laktaši 2:0(2:0), Velež - Tuzla siti 3:2. Borac - Zvijezda 09 (18.30). Žrijeb četvrtfinala je u utorak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana