Veljko Tamindžija, golman Željezničar ST-a: Zasluge pripadaju čitavom timu

Darko Dragičević
Veljko Tamindžija, golman Željezničar ST-a: Zasluge pripadaju čitavom timu

BANjALUKA - Željezničar Sport tim godinama afirmiše mlade fudbalera. I ove sezone u timu sa Predgrađa ima nekoliko veoma talentovanih igrača, a jedan od onih koji je skrenuo pažnju na sebe je i golman Veljko Tamindžija.

Na 12 mečeva u Prvoj ligi Republike Srpske mladi čuvar mreže uspio je da osam puta sačuva svoj gol. Željezničar je na četiri posljednja meča osvojio 10 bodova (tri pobjede i remi) uz gol razliku 9:0. Ove sezone Tamindžija je dobio priliku i za sada ju je u potpunosti iskoristio.

- Zasluge za taj podatak pripadaju čitavom timu, uz naravno moj učinak. Odlično sarađujemo. Imamo jednu od najboljih odbrana u prvenstvu, primili smo samo devet golova i ne bih sve pripisao sebi. Ove sezone sam dobio šansu od stručnog štaba i nadam se da sam svojim odbranama opravdao povjerenje. Mislim da mogu još bolje i da je ispred mene još dosta rada - istakao je Tamindžija.

Mladi golman je prošao kompletnu školu Željezničara, a ističe da za njega nije bilo dileme na startu karijere.

- Čim sam došao na prvi trening znao sam da želim da budem golman. Na početku se samo majka bunila, ali sam je ubijedio da je to ono što želim i istrajao sam u tome. Prošao sam sve mlađe kategorije Željezničara i išao korak po korak. Branio sam za juniorski tim u Premijer ligi BiH. Zatim sam prošle sezone dobio priliku na nekoliko mečeva, a ove sam postao standardni član seniorskog tima. Hvala upravi i stručnom štabu na povjerenju, a ja ću nastojati i dalje da napredujem i budem što bolji. Prva liga je mnogo zahtjevnija, ovo je viši nivo i sigurno je da mi puno znači što sam na osam mečeva sačuvao mrežu. Sad mi je želja da nastavim da branim dobro u prvoj ligi i doprinesem uspjesima Željezničara, a zatim bih volio da se probam u Premijer ligi pa inostranstvu - dodao je Veljko.

Banjalučki tim je na četvrtoj poziciji i jedno je od najprijatnijih iznenađenja. Tamindžija ističe da je ključ uspjeha naporan rad i povratak nekoliko iskusnijih igrača.

- U suštini nakon prošlog prvenstva nismo prekidali puno sa radom. Trener Krunić nas je odlično spremio. Ekipa se poznaje, sve su to momci koji su godinama zajedno i poznajemo se u dušu. I dalje smo među najmlađim timovima u prvenstvu, a na sve to Adonis Bilal, Luka Malić i David Čolić su se vratili i donijeli iskustvo uz Nikolu Poparu. Sigurno da nam oni puno znače. U nastavku želimo da nastavimo sa dobrim rezultatima - dodao je Tamindžija.

Tamindžija je otkrio i ko mu je bio idol kada je počinjao da brani.

- Petr Čeh mi je bio idol. Zanimljiv mi je bio i kao pojava, posebno kada je branio sa kacigom, ali i sa svojim stilom branjenja, koji sam nastojao da kopiram - istakao je mladi golman.

Premijera u Modriči

Duel Alfa Modriče i Laktaša (14 časova) otvoriće 13. kolo Prve lige Republike Srpske. Od dolaska novog trenera Joce Stokića Modriča je u boljoj formi i pokušaće da iznenade lidera. Laktaši su vezali pet pobjeda. U ostalim mečevima sastaju se: subota, 14 časova: Ljubić - Željezničar, Velež - Sutjeska, Romanija - Omarska, Slavija - BSK, Kozara - Leotar, Borac - Drina, 16 časova Radnik - Sloboda, nedjelja, 14 časova: Rudar Prijedor - Famos.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana