Velibor Đurić, trener Radnika: Prija nam uloga favorita, ali...

Darko Dragičević
Velibor Đurić, trener Radnika: Prija nam uloga favorita, ali...

BIJELjINA - Trener Fudbalskog kluba Radnik Velibor Đurić zadovoljan je urađenim u pripremnom periodu i sa nestrpljenjem čeka start nove sezone u prvenstvu Republike Srpske.

Za samo godinu dana situacija u bijeljinskom klubu se značajno popravila nabolje. Prošle sezone Radnik je na početku priprema bio na ivici gašenja, krenuo je u sezonu praktično bez igrača, dok je sad sve urađeno na vrijeme. Formiran je kvalitetan tim za novu sezonu, odrađene visinske pripreme, a sve to pratila su ulaganja u infrastrukturu, kako na glavnom, tako i na pomoćnom terenu sa vještačkom travom.

Trener Đurić ističe da je na pripremama urađeno gotovo sve što je planirano.

- I te­ kako mogu da budem zadovoljan radom ekipe na pripremama. Odradili smo ono što smo željeli na Jahorini. Jedini problemi su sitne povrede koje muče Natanijala Kruza i Slavena Stjepanovića, te činjenica da nismo zbog vremena završili utakmicu protiv Gradine. Ostalo je bilo kako smo željeli, a Stjepanović je neizvjestan za premijeru u novoj sezoni - rekao je trener bijeljinskog tima.

U najavama pred start šampionata Republike Srpske mnogi vide Radnik u borbi za titulu šampiona. Pored njih, kandidaturu za visok plasman već su istakli Rudar Prijedor, Leotar i Laktaši.

- Iskreno, prija nam ta uloga, jer znači da je uprava, kao i struka, uradila dobar posao u ovom prelaznom roku, ali treba imati u vidu da smo mi značajno promijenili igrački kadar. Došlo je 11 novih igrača i treba nam vrijeme za uigravanje. Moja je želja da u jesenjem dijelu prvenstva budemo pri vrhu. Pripremne utakmice su ipak jedno, a pravu snagu većine ekipa vidjećemo tek kad krene šampionat. To nam je neki cilj, da budemo u vrhu i da onda eventualno reagujemo na zimu. Naravno, želja je da ostvarimo što bolje rezultate - poručio je Đurić.

Semberci su uspjeli i da tokom prelaznog roka na adekvatan način riješe problem na poziciji štopera.

- Dolaskom Jovana Kačarevića i Andrije Janjića dobili smo kvalitet na toj poziciji i sad imamo dovoljno igrača u rotaciji. Sigurno je da će nam to mnogo značiti u šampionatu da imamo četiri centralna defanzivca koji mogu da odgovore zadacima - dodao je Đurić.

Slavija u mislima

Na startu šampionata Radnik će na svom terenu dočekati Slaviju, koja je sačuvala tim iz prošle sezone.

- Odmah nakon meča protiv Sloge u potpunosti smo se okrenuli meču protiv Slavije. Oni su sačuvali ekipu, tako da ćemo se adekvatno spremiti do meča - poručio je Đurić. Meč je u subotu u 19 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana