Velibor Đurić oprezan pred duel sa Veležom: Moramo biti maksimalno fokusirani

Darko Pašagić
Velibor Đurić oprezan pred duel sa Veležom: Moramo biti maksimalno fokusirani

BIJELjINA - Šef stručnog štaba Radnika Velibor Đurić oprezan je pred susret četvrtog kola Premijer lige BiH u kojem će njegovi izabranici u subotu od 18.45 časova na Gradskom stadionu u Bijeljini ugostiti mostarski Velež.

Povratnik među premijerligaše dobro je startovao u novu sezonu. Prvo je na gostovanju savladao GOŠK u Gabeli sa 1:0, potom na svom terenu igrao neriješeno sa Širokim Brijegom, 1:1, a meč trećeg kola protiv Zrinjskog u Mostaru je odgođen.

S druge strane prvi meč Veleža protiv Borca u Banjaluci je odgođen, potom su Mostarci na svom terenu izgubili od Željezničara sa 1:2, a onda su slavili na “Pecari” protiv Širokog brijega sa 2:0.

Zbog neočekivane eliminacije na evropskoj sceni od predstavnika Andore Inter Eskaladesa smijenili su trenera Damira Čanadija, a ekipu privremeno vodi Samir Merzić.

- Iako nisu započeli sezonu onako kako se planirali, Mostarci imaju veoma dobru ekipu, koja sigurno i ove godine želi da se uključi u borbu za najviši plasman. Pokazali su da su kiks na svom terenu protiv Željezničara veoma brzo zaboravili i slavili su u Širokom Brijegu. Zbog toga moramo biti i te kako oprezni i vjerujem da samo uz maksimalan angažman svih pojedinaca možemo ostvariti pozitivan rezultat - naglasio je šef stručnog štaba Radnika Velibor Đurić.

Istakao je da njegovoj ekipi sigurno nije odgovarala neplanirana pauza u trećem kolu, kada je zbog obaveza Zrinjskog na međunarodnoj sceni njihov susret prolongiran.

- Naravno da smo spremni pomoći onima koji nas predstavljaju u Evropi, ali je jasno da poslije dva dobra rezultata nije baš lijepo kada praktično imaš takmičarsku pauzu od 14 dana. Ali šta da se radi. Vrijedno smo trenirali i očekujem da će se to vidjeti u duelu protiv Veleža. Očekujem da uz nas budu i naši navijači, jer nam je puno lakše igrati uz njihovu podršku - nastavio je Đurić.

Novi član Radnika postao je doskorašnji napadač bivšeg Superligaša Voždovca Danilo Teodorović.

Riječ je o 22-godišnjem igraču, koji je ponikao u banjalučkom Željezničar Sport timu, potom igrao za mlađe kategorije Crvene zvezde, odakle je prešao u Voždovac. U Bijeljinu je došao kao slobodan igrač i sa njim je potpisan dvogodišnji ugovor, ali on neće biti u konkurenciji za duel protiv Veleža.

- Sigurno da se radi o veoma dobrom fudbaleru, koji bi za nas trebalo da bude veliko pojačanje. Međutim, još nije stekao pravo nastupa, tako da neće biti u kombinaciji. Osim njega ne mogu da računam na odranije povrijeđenog Nebojšu Gavrića. Imamo još dva rovita fudbalera, a neposredno pred utakmicu odlučiću da li će biti u igri za ovaj susret - dodao je Đurić.

Ostali parovi četvrtog kola: subota, 21 čas: Sloboda - Željezničar, ponedjeljak, 21 čas: GOŠK - Posušje, igrano u petak uveče: Igman - Široki Brijeg, odgođeni su mečevi: Sloga - Borac, Zrinjski - Sarajevo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana