Velež i u revanšu savladao Drinu: San dosanjan poslije 26 godina

Darko Pašagić
Velež i u revanšu savladao Drinu: San dosanjan poslije 26 godina

NEVESINjE – Posljednji zvižduk sudije Darka Vukojevića iz Doboja na meču između Veleža i zvorničke Drine (1:0) bio je znak da počne veliko slavlje na Gradskom stadionu u Nevesinju.

A kako i ne bi kada su stanovnici ovog malog hercegovačkog grada punih 26 godina sanjali san da se vrate među prvoligaše Republike Srpske. I konačno su ga dosanjali. Poslije veličanstvene pobjede u Zvorniku od 3:0 pokazali su i revanšu da su u ovom trenutku bolji od fudbalera Drine i našli su se u eliti Srpske.

U svemu tome ima i dosta simbolike, jer 14. juna 1996. godine u posljednjem kolu Druge lige, grupa istok savladali su Sutjesku iz Foče sa 2:1 i prvi put su se plasirali u prvoligaše, gdje su na sceni bili samo jednu sezonu, a sada na isti datum 2023. u revanšu baraža slavili su sa 1:0 i ponovo su u eliti.

- Mojoj sreći nema kraja, jer sam oba puta bio neposredni akter. Tada kao igrač, sada kao trener. Kada smo 1997. godine ispali iz prvoligaškog društva niko nije vjerovao da ćemo na povratak čekati ovoliko dugo, zato i ne treba da čudi ovolika radost i veselje svih Nevesinjaca - naglasio je šef stručnog štaba Veleža Mijat Mišeljić.

Rijetki su ljudi kao on koji je pravi vojnik nevesinjskog kluba.

- Veležu sam odan punih 37 godina, prvih 16 kao igrač, a potom kao trener. Radio sam sa svim uzrasnim kategorijama, a sada sam imao čast da budem uz prvi tim – nastavio je Mišeljić.

Istakao je da su za ovaj uspjeh najzaslužniji igrači, ali i članovi klupskog rukovodstva. 

- Ponosan sam na igrače koji su svi iz Nevesinja i okoline. Naravno najveće zasluge pripadaju onima iskusnima preko 30 godina: Goranu Prodanoviću, Milošu Zurovcu, Dušanu Šarencu i Miljanu Petkoviću. Osam naših fudbalera je između 20 i 30 godina, a čak 12 ispod 20 i pred njima je budućnost Veleža. Ne smijemo zaboraviti ni predsjednika kluba Žarka Laketu, sportskog direktora Tomislava Stajića, te ekonoma i predstavnika kluba na gostujućim utakmicama Mitra Radovića. Svi zajedno smo zaslužni za ovaj uspjeh.

Iskusni stručnjak je svjestan da Nevesinjce u višem rangu očekuju znatno veća iskušenja.

- Naša infrastruktura ispunjava uslove za igranje Prve lige, a sa Fudbalskim savezom Republike Srpske je još ranije potpisan ugovor o izgradnji pomoćnog terena sa vještačkom travom. Moramo više da se organizaciono pojačamo, ali i da dovedemo nekoliko pojačanja, jer ne planiramo biti prvoligaši samo jednu sezonu – dodao je Mišeljić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana