Večeras se nastavlja prvo kolo Lige šampiona: Klasik u Minhenu

G.S.
Večeras se nastavlja prvo kolo Lige šampiona: Klasik u Minhenu

MINHEN - Derbi prvog kola Lige šampiona igra se u Minhenu, gdje domaćin Bajern na “Alijanc areni” dočekuje starog rivala Mančester junajted.

Neke epske mečeve igrala su ova dva kluba, a možda najveći je kultno finale Lige šampiona iz 1999. godine. Tada su favorizovani Nijemci vodili do pred sam kraj meča, ali su Junajtedovi džokeri Ole Gunar Solskjer i Tedi Šeringem donijeli nevjerovatnu pobjedu i trofej engleskom timu. Ipak to je samo jedna epizoda u dugačkoj istoriji međusobnih duela. Bajern je mnogo uspješniji, sa pet pobjeda i samo jednim porazom - upravo tim u Barseloni. Još jedan meč završen je neriješeno. Dugo godina je Hari Kejn terorisao odbrane širom “ostrva” u dresu Totenhema, a sada je u minhenskom velikanu. Dobro mu je krenulo pa se upisao i protiv Leverkuzena. Kod domaćih neće biti samo Kingslija Komana, Manuela Nojera i Rafaela Gereira. U Mančesteru zbog sukoba sa Ten Hagom odsustvuje Džejdon Sančo, a na listi povrijeđenih su i Mejson Maunt, Rafael Varan, Luk Šo i Sofjan Amrabat. Odsustvuje i Entoni. U drugom susretu A grupe sastaju se Galatasaraj i Kopenhagen. Turci su veliki favoriti, a na sve to nemaju nikakvih kadrovskih problema.

Liga šampiona kolo

Galatasaraj - Kopenhagen (18.45)

Real - Union Berlin (18.45)

Bajern - Mančester junajted (21)

Sevilja - Lens (21)

Arsenal - PSV (21)

Braga - Napoli (21)

Benfika - RB Salcburg (21)

Real Sosijedad - Inter (21)

 

Zanimljivo bi moglo biti i u okršaju Real Sosijedada i Intera. Vicešampion Evrope u San Sebastijanu neće imati lak zadatak, iako ima ulogu favorita i dolazi u kompletnom sastavu. Za razliku od “neroazura” domaći su lišeni usluga Karlosa Fernandeza, Martina Merkelanza, a pod upitnikom su nastupi Andrea Silve i Arica Elustonda. Benfika ne bi na svom terenu trebalo da ima problema protiv Salcburga, u drugom duelu grupe D.

Arsenal je favorit u grupi B, a ne samo u večerašnjem okršaju protiv PSV-a. Interesantnije bi trebalo da bude u meču Sevilje i Lensa.

“Kraljevski” klub ima idealnog rivala na otvaranju Lige šampiona Union Berlin na svom terenu. Sa druge strane u drugom meču ove grupe igraju Braga i Napoli. Ovaj susret bi trebao da bude mnogo zanimljiviji, jer je Napoli dosta ranjiviji u odnosu na prošlu sezonu.

Sve utakmice na programu su od 21 čas, osim duela Galatasaraja i Kopenhagena, odnosno Reala i Union Berlina, koji igraju od 18.45 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana