Večeras na programu prvi mečevi drugog kola Lige šampiona: Real u “lavi” podno Vezuva

G.S.
Večeras na programu prvi mečevi drugog kola Lige šampiona: Real u “lavi” podno Vezuva

NAPULj - Derbi večeri igra se u Napulju, gdje domaćin Napoli dočekuje madridski Real.

Domaći tim pod novim trenerom Rudijem Garsijom u Ligi šampiona nada se četvrtfinalu u kojem je bio prošle sezone, a možda još i boljem plasmanu. Napoli je nesigurno ušao u sezonu i izgledao ranjivo tokom avgusta, zbog čega kaska za svojim rivalima u Seriji A. Međutim u posljednjih sedam dana dao je osam golova Udinezeu i Lećeu te se polako vraća u staru formu. S druge strane Real pod Karlom Anćelotijem dobro izgleda u španskoj La ligi u novoj sezoni, a iščupao je pobjedu protiv Union Berlina na otvaranju najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja. To znači da madridski klub bez pritiska odlazi u Napulj, na gostovanje gdje je teško stradao Liverpul u ovo doba prošle godine. Da bi to izbjegao Real će se prije svega uzdati u Džuda Belingema, dok se Vinisijus Žunior oporavio i vratio na lijevo krilo, a odsutni su David Alaba, Tibo Kurtoa, Arda Guler i Eder Militao. U drugom susretu grupe C Union Berlin dočekuje Bragu. Njemački tim je u jako lošoj formi i seriji od četiri poraza, dok ukoliko slavi jednom nogom bi mogla zakoračiti ka rezervaciji trećeg mjesta u grupi u konačnom zbiru.

Interesantno će biti i u Milanu, gdje će snage u grupi D odmjeriti Inter i Benfika. Domaća ekipa pod Simoneom Inzagijem je započela takmičenje remijem u San Sebastijanu i definitivno želi trijumfom na svom terenu poboljšati svoj položaj na tabeli. Glavni adut “neroazura” biće Lautaro Martinez koji je već postigao golove u italijanskom prvenstvu u posljednjih mjesec i po dana.

Na drugoj strani Benfiku je poraz kod kuće od Salcburga na otvaranju Lige šampiona stavio u tešku poziciju pa bi još jedan neuspjeh mogao biti fatalan. Salcburg i Real Sosijedad dijele megdan u drugom duelu ove grupe.

Vatre bi moglo biti i u Ajndhovenu, gdje je PSV domaćin Sevilji. Pobjeda “filipsovce” vraća u život, a gosti se ne bi bunili ni da dođu do boda. U drugom meču grupe B Arsenal je favorit na gostovanju u Lensu kod istoimene ekipe.

U grupi A favorizovani Bajern gostuje u Kopenhagenu, dok Mančester junajted sa imperativom pobjede dočekuje Galatasaraj.

Osim utakmica Salcburg - Real Sosijedad i Union Berlin - Braga, koje počinju u 18.45, svi ostali dueli na programu su od 21 čas.

Jovanović u Berlinu

Najbolji srpski sudija Srđan Jovanović sudiće utakmicu Union Berlin - Braga. Njemu će pomagati Milan Mihajlović i Uroš Stojković. Četvrti arbitar je Novak Simović. Poslove VAR arbitara obavljaće Ivan Bebek i asistent Stjuart Atvel. Jovanović je prethodno sudio i meč trećeg kola kvalifikacija za najjače klupsko takmičenje na svijetu, Šturm - PSV.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana