Vanja Milinković-Savić blista na golu Torina: Srbin druga “rukavica” Apenina

Glas Srpske
Vanja Milinković-Savić blista na golu Torina: Srbin druga “rukavica” Apenina

TORINO - Srpski golman Vanja Milinković-Savić sačuvao je svoju mrežu čak 18 puta ove sezone i u tom pogledu je druga najbolja “jedinica” Serije A.

Milinković-Savić je ove sezone 33 puta vadio loptu iz mreže, ali je svakako jedan od najvažnijih defanzivnih faktora u taboru “bikova”.

Srpski golman je u subotu uveče kapitulirao jednom na utakmici i to iz penala u utakmici protiv Milana koju su dobili rezultatom 3:1, čime je propustio šansu da se poravna sa Janom Zomerom po broju mečeva na kojima je ostao nesavladan. Torino je poveo preko Duvana Zapate u 26. minutu da bi na 2:0 povisio Ivan Ilić u 40, a Rikardo Rodrigez bio precizan u 46. minutu za 3:0. Strijelac za “rosonere” bio je Ismael Benaser u 55. minutu. Luka Jović odigrao je cijeli meč za Milan.

Bolji od Milinković-Savića je Interov adut među stativama Jan Zomer koji je 19 puta ostao nesavladan čim je i te kako doprinio sjajnim izdanjima šampiona Italije ove sezone. Inter je tim sa najboljom odbranom u ligi i sa samo primljenih 19 pogodaka, a poređenja radi drugoplasirani Milan kapitulirao je čak 46 puta. Srpski golman imaće priliku da se izjednači sa Švajcarcem ukoliko sačuva gol u posljednjem meču sezone protiv Atalante. Doduše, da bi se to desilo potrebno je i da Zomer primi makar jedan gol u oba preostala meča koja su preostala Interu, protiv Lacija (igrano sinoć) i Verone u posljednjem kolu.

Najviše utakmica bez primljenog gola: Jan Zomer (Inter) 19 mečeva, Vanja Milinković-Savić (Torino) 18, Vojčeh Ščesni (Juventus) 15, Lukaš Skorupski (Bolonja) 13.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana