Van der Sar mora ostati u bolnici u Splitu

GS
Van der Sar mora ostati u bolnici u Splitu

SPLIT - Bivši holandski golman Edvin van der Sar (52) završio je juče zbog krvarenja u mozgu na pretragama glave u KBC-u Split na Odjelu intenzivne njege, a ljekari ga danas ne puštaju kući.

Van der Sar mora ostati na intenzivnoj njezi, a njegov nekadašnji klub Ajaks objavio je te informacije na zahtjev njegove porodice.

-Edvin van der Sar ostaje na intenzivnoj do daljeg. Njegovo je stanje stabilno, ali zabrinjavajuće. Ajaks dijeli informacije u ime njegove supruge Anemarie Van der Sar. Porodica Van der Sar je zahvalna i duboko dirnuta svim porukama podrške - objavili su “Kopljanici”.

Van der Sar je tokom igračke karijere bio jedan od glavnih igrača ubitačne Ajaksove generacije iz devedesetih godina, koja je 1995. godine osvojila Ligu šampiona.

S Mančester Junajtedom je osvojio četiri naslova engleskog prvaka i Ligu šampiona 2008. godine, igrao je još za Juventus i Fulam, a krajem maja je napustio funkciju direktora u Ajaksu.

Jedanaest godina je proveo na toj poziciji u svom matičnom klubu, a tokom većine njegovog mandata Ajaks je bio dominantan u Nizozemskoj te je 2018. godine stigao i do polufinala Lige šampiona, prenosi “Kliks”.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana