Panatinaikos dolazi na megdan Borcu

D.D.
Panatinaikos dolazi na megdan Borcu

BANjALUKA - Fudbaleri Borca su dobili rivale u Ligi konferencije i imaće priliku da naprave dodatni uspjeh u evropskim takmičenjima. Pravi spektakl se očekuje prilikom gostovanja grčkog velikana Panatinaikosa.

Banjalučani će u grupnoj fazi Lige konferencije igrati na domaćem protiv austrijskog LASK-a, Panatinaikosa, te kiparske Omonije, dok će gostovati kod Apolona, Šamrok Roversa (Irska) i Vikingura.

Žrijeb je odlično išao za Borac sve do petog šešira iz kojeg je dobio grčkog velikana Panatianikos. "Zeleni" su do grupne faze došli nakon što su eliminisali Botev, a zatim su poraženi od Ajaksa i to nakon penala. U plej-ofu Lige konferencije su savladali Lens(1:2, 2:0).

Za ovaj tim igraju sadašnji reprezentativac Srbije Nemanja Maksimović, te bivši Filip Mladenović i Filip Đuričić. 

Prilikom izvlačenja iz prvog šešira Borac je imao sreće i dobio je LASK kojeg će dočekati na Gradskom stadionu.  Austrijanci su poraženi od FCSB u ovim kvalifikacijama. Za ovaj tim igraju bivši fudbaleri Zvezde Filip Stojković i Branko Jovičić.

Tu su i dva rivala s Kipra. Banjalučani će ići na gostovanje protiv Apolona, dok će na Gradskom stadionu dočekati Omoniju. 

Irski tim Šamrok Rovers je rival iz četvrtog šešira i "crveno-plavi" će ići na gostovanje. Posljednji rival je Vikingur.

PRVI ŠEŠIR: Borac – LASK

DRUGI ŠEŠIR: APOEL – Borac

TREĆI ŠEŠIR: Borac – Omonija

ČETVRTI ŠEŠIR: Šamrok Rovers – Borac

PETI ŠEŠIR: Borac – Panatinaikos

ŠESTI ŠEŠIR: Vikingur Rejkjavik - Borac

Raspored mečeva biće poznat u toku sutrašnjeg dana.

Ekipe koje poslije ligaškog dijela budu plasirane od prvog do osmog mjesta direktno će izboriti nastup u osmini finala, dok će svi oni koji se nađu od 9. do 24. pozicije razigravati za mjesto među 16 najboljih.

Sve ekipe koje se plasiraju od 25. do 36. mjesta završavaju evropsku priču za ovu sezonu.

Datumi odigravanja utakmica Lige konferencija su 3. oktobar, 24. oktobar, 7. novembar, 28. novembar, 12. decembar i 19. decembar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana