Urugvaj tuguje, više golova odvelo Koreju u osminu finala

M.Z.
Urugvaj tuguje, više golova odvelo Koreju u osminu finala

DOHA - Pobjedom protiv Holandije sa 2:1, reprezentativci Južne Koreje izborili su plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva

. Korjeci su imali isti broj bodova kao Urugvaj (četiri) koji je nadigrao Ganu rezultatom 2:0, i istu gol razliku (nula), ali su prošli dalje jer su postigli četiri gola naspram dva Urugvajaca.

Portugalija je sačuvala prvo mjesto na tabeli grupe H, i povela je već u petom minutu golom Rikarda Horte, ali se Korejanci nisu predavali i izjednačili su u 27. minutu golom Jung Gvon Kima.

Gol za preokret vrijedan plasmana među 16 najboljih ekipa djelo je Hi Čan Hvanga u prvom minutu sudijske nadoknade. Urugvajci su ponovili uspjeh sa Mundijala 2010. kada su takođe nadigrali tim iz Afrike.

Na terenu se "zakuvalo" nakon penala za Ganu u 21. minutu kojeg u vođstvo nije pretvorio Andre Ajev jer je njegov pokušaj odbranio Serhio Rošet.

Poslije toga uslijedio je blickrig južnoamaerikanaca. U 26. minutu nakon šuta Luisa Suareza golman Gane Loren Ati Zigi kratko je odbio loptu koju je u mrežu pospremio Jorjan de Arasketa.

Bio je to prvi gol Urugvaja na ovom SP, a samo pet minuta kasnije pao je i drugi.

Isti igrači ponovo su kombinovali, a De Arasketa je bio egzekutor.

Ipak, to im nije bilo dovoljno da prođu dalje. Portugalija će igrati protiv drugoplasirane ekipe iz grupe G, a Južna Koreja protiv provplasirane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana