Uroš Radaković za “Glas” o rušenju Fenerbahčea u Kupu Turske: Nadam se finalu i trofeju

Dejan Kondić
Uroš Radaković za “Glas” o rušenju Fenerbahčea u Kupu Turske: Nadam se finalu i trofeju

ANKARA - Pao je Fenerbahče kad i gdje se najmanje nadao, od Ankaragučua, u četvrtfinalu Kupa Turske. Nakon nepuna četiri mjeseca velikan iz Istanbula doživio je poraz u domaćim okvirima. Jedan od onih koji je ugradio sebe u taj podvig tima iz glavnog grada Turske je i srpski univerzalac Uroš Radaković.

Pouzdani defanzivac je zbog povrede zadnje lože nakon odigranog prvog poluvremena napustio igru, a njegovi saigrači obavili su posao do kraja. Nekadašnji junior Crvene zvezde u razgovoru za “Glas Srpske” poručuje da su igrači njegove ekipe bili “gladniji” uspjeha i da su zasluženo drugu godinu uzastopno među četiri najbolje ekipe u najmasovnijem klupskom takmičenju u turskom fudbalu.

- Mislim da smo baš dobro otvorili utakmicu, ušli smo kako treba, posle nekoliko vezanih poraza koje smo imali. Nakon poslednjeg meča koji smo izgubili mi igrači napravili smo sastanak u svlačionici, rekli smo sve u lice jedni drugima šta smo imali. To nam je dosta pomoglo u pripremi ovog susreta protiv Fenera. Videlo se to na terenu, bili smo “gladni”, disciplinovani i borbeni. Odigrali smo celu utakmicu kako treba. Mislim da smo zasluženo pobedili. Kad ovako igramo na svom terenu pred 20.000 naših navijača, koji nas nose ne može drugačije da se završi. Drago mi je da smo se plasirali u polufinale. Nadam se da ćemo otići korak dalje nego prošle godine. Nadam se finalu i trofeju, ako Bog da. Što se mene tiče, osetio sam i dan pre meča bol u zadnjoj loži. Mislim da nije ništa strašno, da je u pitanju premor. Ovu utakmicu nisam hteo da propustim. Ne igra se svaki dan četvrtfinale Kupa, još protiv Fenera. Nadam se da ću pauzirati tri, četiri dana i nastaviti u istom ritmu - rekao je Radaković.

Već sada svi su se u Ankaragučuu okrenuli nastavku šampionata. “Žuto-crni” nalaze se na diobi od 14. do 16. mjesta na tabeli turske Superlige sa 29 osvojenih bodova. Imaju samo bod više od timova u zoni ispadanja.

- Dosta je turbulentna sezona, od onoga sa našim predsednikom, njegove kazne, pet utakmica igrali smo bez publike. Sve se to odrazilo i na nas igrače i prenelo na teren. Neke utakmice bismo sigurno dobili da smo imali navijače uz nas. Predstoji nam borba za opstanak, ali nadam se da se ekipa sabrala posle ove pobede. Motivisani smo da osiguramo opstanak, a mislim da ćemo na kraju završiti u sredini tabele. Verujem u ekipu - istakao je Radaković.

Na klupi Ankaragučua nalazi se Emre Belozoglu, živa legenda turskog fudbala. Uroš za bivšeg igrača Galatasaraja, Fenerbahčea, ali i Intera ima samo riječi hvale.

- Suvišno je trošiti reči o Emreu, promenio je dosta klubova, imao sjajnu karijeru. Deluje mi da je najviše stvari pokupio iz Italije, što se tiče taktike. Voli da priprema utakmicu prema protivniku, dosta pažnje posvećuje detaljima. Mislim da će imati ozbiljnu karijeru kao trener. Ima dobar odnos prema igračima, priča dva, tri jezika. To dosta pomaže na terenu i van njega - naglasio je Radaković.

Urošu ugovor sa Ankaragučuom ističe na ljeto i dodaje da ne bi imao ništa protiv da ostane u glavnom gradu Turske.

- Baš sam srećan u Turskoj i ja i moja porodica. Sin mi se ovde rodio prošle godine, kćerka ide u školu. Super nam je, baš sam se navikao, ljudi su prijatni. Ne bismo imali ništa protiv da još nekoliko godina ostanemo u Ankari. Sada bi trebalo da počnu razgovori o produžetku ugovora, videćemo šta će biti - zaključio je Radaković.

Zvezda

Uroš je 2011. godine iz mlađih kategorija napustio Zvezdu, ne potpisavši profesionalni ugovor. Nada se da će dobiti priliku da to “ispravi” i odigra bar jednu utakmicu za prvi tim “crveno-bijelih”.

- Bez veze smo se rastali, ali dobro bio sam mlad i neiskusan. Donosiš tada neke odluke koje možda nisu na mestu. Izabrao sam svoj put i nadam se da ću obući “crveno-beli” dres makar jednom pre nego što završim karijeru, da osetim atmosferu na “Marakani”. Ne zavisi sve od mene, videćemo. Voleo bih da zaigram za Zvezdu, to je moj omiljeni tim, u kojem sam naučio prve fudbalske korake. Cela porodica mi je “zvezdaška”. Kad god imam vremena odem na utakmice košarkaša Zvezde. Njih pratim više od fudbalskih. Daće Bog da se vratim na “Marakanu” - rekao je Radaković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana