Uhapšena trojica huligana zbog izazivanje rasne mržnje prije utakmice u Marseju

Tanjug
Foto: Twitter

MARSEJ - Tri osobe su uhapšene i zadržane u policijskom pritvoru u utorak, 5. decembra, saopštilo je danas tužilaštvo u Marseju potvrđujući pisanje francuskih medija da su ova tri lica, identifikovana kao navijači fudbalskog kluba Olimpik iz Liona (OL), osumnjičena za d‌jelo "izazivanje rasne mržnje" nakon otkazivanja utakmice između svog kluba OL i Olimpika iz Marseja (OM).

Ova hapšenja su uslijedila dan prije nove utakmice ova dva tima, koja će se odigrati nakon otkazivanja redovnog meča 29. oktobra zbog izbijanja ozbiljnih incidenata na tribinama i oko stadiona Velodrom u Marseju, prenosi pariski dnevnik Figaro.    

Tada su uočene pristalice Olimpika iz Liona kako vrijeđaju igrače protivničkog tima "oponašajući majmune i pjevajući na tribinama rasističke pjesme".    

Tužilaštvo u Marseju je otvorilo nekoliko istraga nakon otkazivanja utakmice 29. oktobra, s obzorom da su i navijači Marseja kamenovali autobus igrača lionske ekipe i autobuse navijača iz Liona kada je stradao sada već bivši trener OL, Fabio Groso i zadobio tešku povredu glave.  

Manje od mjesec dana nakon otkazivanja utakmice, navijač Marseja je osuđen na uslovnu zatvorsku kaznu u trajanju od četiri mjeseca uz trogodišnju zabranu dolaska na stadion.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana