UEFA ponovo kaznila Partizan

Tanjug
UEFA ponovo kaznila Partizan

NION - Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) kaznila je danas Partizan sa ukupno 40.750 evra zbog incidenata navijača na revanš meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Lugana koji je odigran u Tunu 15. avgusta.

Kako je navedeno u odluci, srpski klub je kažnjen za: rasističko i/ili diskriminatorno ponašanje, transparente neprikladne za sportski događaj i zbog paljenja pirotehnike.

Petnaest hiljada evra Partizan će platiti zbog isticanja transparenata kojima nije mjesto na fudbalskim borilištima, 5.750 zbog upotrebe pirotehnike i 20.000 evra zbog rasističkog ponašanja navijača. Uz to, klub na narednom gostovanju, protiv Genta, sljedeće srijede, neće moći da računa na podršku pristalica "crno-bijelih". 

Partizan je zbog meča kod kuće protiv Lugana takođe bio kažnjen i novčano i zabranom dolaska navijača na meč protiv Genta u plej-ofu Lige konferencija, koji je na programu u četvrtak u Humskoj od 20 i 15. 

Partizan je u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope poražen kod kuće od Lugana rezultatom 0:1, a u revanšu je eliminisan pošto je poslije produžetaka bilo 2:2.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana