UEFA izbacila Ukrajince

B92
Foto: Profimedia

Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) potvrdila je ispadanje ukrajinskog kluba Dnjipro-1 iz svojih takmičenja.

Dnjipro-1 je bio primoran da napusti evropska takmičenja zbog finansijskih problema.

To je najviše proslavila mađarska Puškaš akademija, koja je bez borbe prošla u treće kolo kvalifikacija za Ligu konferencija.

Pitanje je zašto je UEFA uopšte ovoliko dugo čekala na ovakvu odluku, umesto da zameni Dnjipro-1 nekim drugim timom, s obzirom da je taj klub pred bankrotom, trenutno nema igrača u postavi, a sveukupno ima troje zaposlenih.

Ukrajinci su predali oba meča Mađarima, a odluku je potvrdila sama UEFA i dodijelila dvije 3:0 pobjede mađarskoj ekipi.

Ovakav epilog napravio je problem Austriji Beč koja je s posebnim oprezom pratila situaciju.

Prije godinu dana prodali fudbalera za 8 miliona

Da je Dnjipro-1 utakmice predao prije žrijeba u 14:00 sati, Austrija bi bila nosilac u trećem kolu kvalifikacija, ali s obzirom da je Dnjipro-1 zahtev podnio oko 18 časova, status nosioca je pripao Mađarima.

Zanimljivo da je Dnjipro-1 prije samo godinu dana prodao Artjoma Dovbika u Đironu za osam miliona evra pa su okolnosti pod kojima je klub doveden u trenutno stanje vrlo upitne.

Takođe je interesantno da je Dnjipro-1 na kraju doživio istu sudbinu kao njegov preteča Dnjipro, koji je prije nekoliko godina isto snosio sankcije UEFA iz finansijskih razloga.

Dnjipro-1 je prošle godine bio četvrti u ukrajinskom šampionatu, ali će ove, izgleda, glavni cilj biti suva egzistencija kluba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana