U Zvijezdi 09 se nadaju prvoj pobjedi

Darko Pašagić
U Zvijezdi 09 se nadaju prvoj pobjedi

BIJELjINA/DOBOJ - Prvi okršaj dva kluba iz Republike Srpske u ovoj sezoni Premijer lige BiH biće odigran u subotu od 17 časova u Ugljeviku, kada će Zvijezda 09 ugostiti dobojsku Slogu.

Iako su povratnici u premijerligaško društvo, u taboru tima iz etno-sela Stanišići niko se nije nadao ovako lošem startu, jer u prva tri kola nije osvojen nijedan bod, a primljeno je čak 11 golova.

- Posle tri poraza zaredom sigurno nije lako izaći na teren, ali nadam se da će nakon ovog meča situacija biti bar malo vedrija. Ekipa Sloge je fizički dominantnija, ali pokušaćemo da dobijemo utakmicu. Međutim, nismo u stanju nikom da pretimo, jer naš tim još formiramo - naglasio je šef stručnog štaba Zvijezde 09 Mihajlo Jurasović i dodao pred ovaj susret nema nikakvih kadrovskih problema.

Prvotimac kluba iz etno-sela Stanišići Novica Maksimović je istakao da se ne želi osvrtati na prethodne utakmice.

- Sloga je takmičarska ekipa, koja je sastavljena od iskusnih igrača, fizički dobro pripremljenih koji pre svega znaju da igraju fudbal. Jasno je da smo u rezultatskoj krizi, ali vreme je da iz nje izađemo. Dobro smo radili tokom nedelje, a što je najbitnije atmosfera u timu nije poljuljana. Svima je jasno u kakvoj smo situaciji, tako da ćemo dati sve od sebe da bismo zabeležili pobedu - rekao je Maksimović.

Dobojlije su u prva tri kola odigrale dva meča, oba na gostovanju i zabilježile pobjedu nad Sarajevom i poraz od Igmana.

- Još žalim zbog poraza u Konjicu, gdje smo više očekivali nego na “Koševu”, odakle smo se vratili sa sva tri boda. Biće nam ovo treće gostovanje u nizu i da nam je neko pred početak sezone ponudio tri boda, objeručke bismo prihvatili. Međutim, poslije pobjede nad Sarajevom ambicije su porasle i nadali smo se da u sljedeća dva, uslovno lakša gostovanja možemo osvojiti još bodova. Poraženi smo od Igmana, sada nam ostaje ovaj duel protiv Zvijezde 09, koja nije nimalo naivna ekipa. Radi se o timu sastavljenom od iskusnih fudbalera - naglasio je kormilar Sloge Vlado Jagodić.

Dobojlije u ovom susretu neće biti kompletne.

- Za nas je otežavajuća okolnost što i dalje ne možemo računati na povrijeđenog Nikolu Dujakovića. Danilo Šipovac se vratio treninzima poslije pauze od desetak dana, tako da još razmišljamo o tome da li će biti u kombinaciji za ovaj susret. Ipak očekujem dobru igru svog tima i nadam se povoljnom rezultatu, a do njega ne možemo doći bez postignutih golova - dodao je Jagodić.

U ostalim susretima četvrtog kola Premijer lige snage će odmjeriti: subota: Posušje - Željezničar (20.45 časova), nedjelja: Borac - Igman (19.30), Zrinjski - GOŠK (20), Velež - Široki Brijeg (21.30), ponedjeljak: Tuzla siti - Sarajevo (17 časova).

Premijer liga

1. Igman     2        2        0        0        5:3     6

2. Š. Brijeg         2        2        0        0        3:1     6

3. Velež     2        1        1        0        5:0     4

4. GOŠK    3        1        1        1        3:4     4

5. Tuzla siti        2        1        0        1        4:2     3

6. Sarajevo 2        1        0        1        4:2     3

7. Željezničar    1        1        0        0        2:0     3

8. Sloga (D) 2        1        0        1        2:2     3

9. Zrinjski 0        0        0        0        0:0     0

10. Borac   1        0        0        1        0:2     0

11. Posušje         2        0        0        2        1:5     0

12. Zvijezda 09     3        0        0        3        3:11   0

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana