U Slaviji se vrijedno pripremaju za narednu sezonu: Regoje razmišlja o pojačanjima

Darko Pašagić
U Slaviji se vrijedno pripremaju za narednu sezonu: Regoje razmišlja o pojačanjima

ISTOČNO SARAJEVO - Iza fudbalera Slavije su već dvije sedmice intenzivnog rada, a "sokolovi" su u prvoj kontrolnoj utakmici savladali Igman sa Ilidže sa ubjedljivih 7:1.

Na pomoćnom terenu puleni Bojana Regoje su se rastrčali, bili izuzetno efikasni, ali kormilar Slavije smatra da ovaj meč ne treba da bude nikakvo mjerilo, jer je razlika u kvalitetu dvije ekipe ogromna.

- Oni su tek ove sezone upali u Drugu ligu FBiH, tako da nam ovaj rezultat, koji je i onako bio u drugom planu, ne treba da bude nikakvo mjerilo. Najvažnije je da su se igrači dobro istrčali, a uz sve to bili su i efikasni - istakao je Regoje.

U prvom poluvremenu, on je na teren izveo manje-više najjači sastav. Nije bilo Vladana Mandića koji se još oporavlja od povrede, mada je počeo trenirati, dok je zaigrao i Đorđe Avdalović, koji i dalje čeka da li će mu se ostvariti inostrani angažman i do tada je u Slaviji i tu će i ostati ako se nešto izjalovi. 

- Ukoliko želimo da igramo ozbiljniju ulogu u šampionatu, koji počinje 12. avgusta, moramo se ozbiljno pojačati, jer imamo izuzetno mali roster igrača. Jasno je da nam u ovom trenutku nedostaju bar tri, četiri iskusna fudbalera koji bi mogli da prave prevagu u nekim mečevima. Nadam se da ćemo uspjeti da nađemo adekvatna pojačanja, jer ako ne bude tako neće nam biti nimalo lako u prvenstvu. Naravno da nam je cilj da kao u prošloj sezoni budemo u gornjem dijelu tabele, ali pitanje je da li ćemo bez pojačanja uspjeti - nastavio je Regoje.

Ono što ga raduje da se i na ovim pripremama nalazi dosta igrača iz Omladinske škole Slavije.

- Naša orijentacija je da pružamo šansu mlađima iz sopstvene škole se nastavlja i to naravno da raduje, ali sa tim je teško postići neki bolji rezultat - rekao je Regoje.

Za sada su među "sokolove" stigli samo: Benjamin Križevac i Benjamin Pajtak, dok su otišli: Luka Asentić, Denis Bogučanin i Dejan Đerić.

Kontrolne utakmice

Ono što brine šefa stručnog štaba Slavije Bojana Regoju su i kontrolne utakmice, jer su neplanirano ostali bez nekih ranije ugovorenih mečeva.

- Ono što je sigurno u ovom trenutku da ćemo naredni vikend igrati protiv Romanije iz Pala, te da ćemo generalnu provjeru imati protiv Mladosti iz Kaknja 5. avgusta. Trebalo bi u međuvremenu da odigramo bar još jednu ili dvije utakmice, ali sve zavisi da li ćemo uspjeti naći adekvatne rivale - naglasio je Regoje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana