U redovima Veleža sjajna atmosfera poslije velike pobjede u Zvorniku

Darko Pašagić
U redovima Veleža sjajna atmosfera poslije velike pobjede u Zvorniku

NEVESINjE – Fudbaleri Veleža nadomak su plasmana u Prvu ligu Republike Srpske pošto su u prvoj utakmici baraža kao gosti savladali Drinu na Gradskom stadionu u Zvorniku sa 3:0.

Iako su pred meč ulogu favorita prepustili domaćinu, izabranici Mijata Mišeljića odigrali su sjajan meč u kome su inicijativu u potpunosti predali Zvorničanima, a šansu vrebali iz kontranapada. Takav jedan urodio je plodom u 15. minutu kada je mrežu Branislava Ružića zatresao Darko Repović. Poslije toga fudbaleri Drine krenuli su na sve ili ništa, ali i kada su se našli u prilici ili poluprilici nepremostiva prepreka za njih bio je golmana Veleža Miloš Zurovac. U finišu susreta uslijedile su još dvije brze kontre gostiju, a obje je gol pretvorio Srđan Drašković za visoku pobjedu od 3:0.

- Iako smo stekli neočekivanu prednost u prvom susretu ne smijemo misliti da je bilo šta gotovo, već moramo biti maksimalno koncentrisani i u srijedu na našem stadionu. Pred početak susreta potajno smo se nadali da možemo prirediti iznenađenje, ali ovako visokoj pobjedi se nismo nadali. Iskoristili smo brzinu naših fudbalera i došli do vrijednog trijumfa, ali opet ponavljam da još nismo prvoligaši, jer smo odigrali tek jedno poluvrijeme - naglasio je šef stručnog štaba Veleža Mijat Mišeljić.

Ovaj stručnjak bio je jedna od okosnica tima u sezoni 1996/97, jedinoj u kojoj su Nevesinjci bili članovi Prve lige Republike Srpske (tada se igralo u dvije grupe, zapad i istok). Tada igrač, danas trener i oba puta se pisala i sada se ponovo piše jedna od najljepših stranica Fudbalskog kluba Velež u istoriji dugoj 91 godinu.

- Dugo smo čekali ovakvu priliku i nadam se da je sada nećemo prokockati. Sigurno je da će u srijedu, kada se igra revanš, biti pravi praznik za cijelo Nevesinje. Očekujem da naš stadion bude ispunjen do posljednjeg mjesta, očekujem veliku podršku sa tribina, koja će nam pomoći da odbranimo ovu veliku prednost iz prvog meča. Sigurno je da će Zvorničani od prvog minuta jurišati ka našem golu, ali vjerujem da će moji izabranici ostati mirni i pribrani kao što su bili i u subotu u Zvorniku i da ćemo na kraju ostvariti san koji se u Nevesinju čeka punih 26 godina – dodao je Mišeljić.

  

***

DRINA (Z)          0 (0)

VELEŽ (N)        3 (1)

 

Strijelci: 0:1 Repović u 15, 0:2 Drašković u 84, 0:3 Drašković u 90. minutu.

Stadion: Gradski u Zvorniku.

Gledalaca: 250.

Sudija: Bojan Panić (Prijedor) 7.

Žuti karton: Maksimović (Drina, Zvornik).

Igrač utakmice: Srđan Drašković (Velež, Nevesinje) 8,5.

DRINA (ZVORNIK): Ružić 5, Denkovski 5 (od 42. minuta Kojić 5), Veljkić 5, Andrić 5, Sušić 5, Vasić 5 (od 80. minuta Jezdić -), Perić 5 (od 69. minuta Kovačević -), Maksimović 5, Ćulum 5, Stanišić 5, Novak 5. Trener: Veljko Cvijetinović.

VELEŽ (NEVESINjE): Zurovac 7,5, Gutić 7,5, Petković 7,5, Vukosav 7,5, G. Prodanović 7,5, Kljakić 7,5, Repović 8, Drašković 8,5, Radović 7,5, S. Prodanović 7,5, Šarenac 7,5. Trener: Mijat Mišeljić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana