U redovima Borca zadovoljni poslije plasmana u četvrtfinale Kupa BiH

Darko Pašagić
U redovima Borca zadovoljni poslije plasmana u četvrtfinale Kupa BiH

BANjALUKA - Poslije pobjede u prvoj zvaničnoj utakmici u 2024. godini i plasmana u četvrtfinale Kupa BiH šef stručnog štaba Borca Vinko Marinović bio je zadovoljan.

Njegovi izabranici su u osmini finala na Gradskom stadionu u Banjaluci savladali Zvijezdu 09 sa 2:0 i tako se plasirali u narednu rundu najmasovnijeg takmičenja. "Crveno-plavi" su do trijumfa stigli za samo sedam minuta. Prvo je u 30. minutu poslije asistencije Jakova Blagaića Jovo Lukić pogodio mrežu tima iz etno-sela Stanišići. Već u 36. minutu bilo je 2:0. Asistent je ponovo bio Blagaić, a strijelac ovog puta Alen Jurilj.

- Čestitao bih igračima na pobjedi, mislim da smo zasluženo pobijedili. Dali smo dva gola iz dva prekida te smo imali još prilika koje nismo iskoristili. Ima još nekih stvari koje u završnici moramo bolje rješavati, kao i u fazi odbrane, ali sam zadovoljan ovom prvom utakmicom i pobjedom - naglasio je Marinović.

Rekao je da se na pripremama radilo na svim segmentima igre pa tako i na prekidima.

- U ovom segmentu smo bili jako dobri i prošle sezone i ne vidim razloga da tako i ne bude nastavljeno. Vremena za slavlje nema mnogo i već se okrećemo prvoj prvenstvenoj utakmici u novoj godini, a to je meč protiv Tuzla sitija, koji dočekujemo u nedjelju na Gradskom stadionu - dodao je Marinović.

Šef stručnog štaba Zvijezde 09 Darko Milisavljević i pored eliminacije iz Kupa BiH nije bio nezadovoljan.

- Apsolutno zaslužena pobjeda Borca, pokazali su nam gdje imamo problema.

Za neke tehničke greške moje ekipe imam razumijevanja, jer nam je ovo prvi zvanični izlazak na teren. Loše smo stajali kod prekida, mada je rival imao još nekoliko ozbiljnih prilika. Posle dva gola Borac je znalački spustio loptu na zemlju i utakmicu mirno priveo kraju. Mogli smo i da smanjimo preko Bože Vukoja, koji je imao sjajnu šansu, ali se golman Marko Milošević istakao. Ovaj meč za nas je bio veliko iskustvo, a sada nam ostaje da se što bolje pripremimo za prvenstveni susret protiv Posušja, koji će za nas, kao i svaki drugi do kraja sezone, biti kvalifikacioni - naglasio je Milisavljević.

Četvrtfinale

U prostorijama Fudbalskog saveza BiH u Sarajevu danas u 12 časova biće obavljen žrijeb četvrtfinala Kupa BiH. Za ovu fazu takmičenja u kojoj će se igrati dvije utakmice plasirali su se: Borac (Banjaluka), Sloga (Doboj), Jedinstvo (Bihać), Posušje, Široki Brijeg, Velež (Mostar), Zrinjski (Mostar) i Sarajevo. Prvi mečevi četvrtfinala igraće se 28. februara, a revanš utakmice su 13. marta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana