U redovima Borca ulogu favorita svjesno prepuštaju Austriji

Darko Pašagić
U redovima Borca ulogu favorita svjesno prepuštaju Austriji

BANjALUKA - Fudbaleri Borca u četvrtak od 20.30 časova na “Đenerali areni” u Beču odigraće prvi meč drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija, a u taboru Banjalučana pred ovaj susret ulogu favorita svjesno prepuštaju najtrofejnijem austrijskom klubu.

Sama činjenica da su 24 puta bili šampioni svoje zemlje i da su 27 puta osvajali nacionalni kup govori o snazi kluba osnovanog 1911. godine.

- Austrija je najtrofejniji klub u svojoj zemlji. Igraju moderan fudbal. To je ekipa koja igra agresivno i drži intenzitet tokom cijele utakmice. Ako želimo da im pariramo moramo svih 90 minuta da igramo iznad prosjeka. Svima je jasno da su favoriti pred ovaj susret, ali to ne znači da se moram predati i da na gostovanje idemo bez nade - naglasio je šef stručnog štaba Borca Vinko Marinović.

On je naglasio da najveća opasnost po odbranu Borca prijeti od Švajcarca Harisa Tabakovića.

- To je izuzetno vješt napadač, koji koristi svaku grešku rivala i ima strašan osjećaj za loptu. Prošle sezone bio je drugi strijelac austrijskog šampionata. Međutim, neće on biti jedina prijetnja po gol. Našu šansu možemo tražiti po bokovima, jer se njihova oba libera ubacuju visoko i ostaje onda više prostora. Takvu njihovu igru pokušaćemo da iskoristimo - nastavio je Marinović.

Strateg “crveno-plavih” osvrnuo se i na pripremni period.

- Iza nas je šest sedmica priprema koje su bile veoma kvalitetne. Vidjeli smo gdje smo i ko smo, šta i kako dalje. Kako su pripreme odmicale bio sam sve zadovoljniji, a pravi putokaz kako bi sve to trebalo izgledati je kontrolna utakmica s Vojvodinom u Novom Sadu, koja je za nas bila generalna provjera - istakao je Marinović.

Očekuje se da Borac u prvom meču ima veliku podršku navijača.

- Beč nije tako daleka destinacija i očekujem da će mnogo Banjalučana doći na utakmicu. Uz sve to i u Austriji ima mnogo naših pristalica i sigurno da će nam u takvoj situaciji biti znatno lakše igrati - dodao je Marinović.

Golman Banjalučana Nikola Ćetković se nada povoljnom rezultatu u Beču.

- Austrijanci igraju visoki presing i vrše pritisak na odbranu rivala tokom svih 90 minuta i to često protivnika tjera na greške. Mislim da smo fizički spremni i da možemo pokazati puni kvalitet. Ima novih igrača koji su se dobro uklopili u naš sistem igre i nadam se dobrim vijestima iz Beča - istakao je Ćetković.

Himna

Na gradskom stadionu juče je promovisana i nova himna kluba iz Platonove za koju su tekst napisali Miroslav Janjanin i Mladen Ignjatović. Pjesmu “Borac je crveno-plava zakletva” izvodi Lazar Jović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana