U redovima Borca realni poslije još jednog poraza u Antaliji

Darko Pašagić
U redovima Borca realni poslije još jednog poraza u Antaliji

ANTALIJA - Pomoćni trener Borca Boris Raspudić poslije poraza u drugoj kontrolnoj utakmici na pripremama u Turskoj od višestrukog šampiona Jermenije Pjunika iz Jerevana (0:2) naglasio je da su na ovoj utakmici skupo kažnjene sve slabosti koje su Banjalučani pokazali.

Pjunik je poveo u 25. minutu pogotkom hrvatskog internacionalca Luke Juričića, a konačan rezultat postavio je poslije brzog kontranapada Edgar Malakjan u 64. minutu.

Banjalučani su na ovom susretu imali nekoliko prilika, ali nisu uspjeli da stignu do prvog pogotka u Antaliji, jer su i u prvoj utakmici odigranoj protiv ruskog superligaša Baltike iz Kalinjingrada poraženi identičnim rezultatom (0:2).

- Jermenska ekipa se pokazala kao veoma ozbiljan protivnik, mada smo pokazali neke slabosti koje je protivnik kaznio. Ne možemo biti zadovoljni rezultatom iako ima momenata u igri koji su bili dobri. Njih ćemo probati zadržati, a ono što nije valjalo moramo što prije probati da ispravimo. Momci su dali sve od sebe, ali smo imali neke početničke greške. Tranzicija po izgubljenoj lopti nije bila na nivou. Uz to smo daleko stajali kod prvog gola i odmah smo bili kažnjeni – naglasio je Raspudić.

Iskusni bek “crveno-plavih” Aleksandar Subić je rekao da su greške razumljive za ovu fazu priprema u kojoj se radi punim intenzitetom, najviše bez lopte.

- Iako smo izgubili, mislim da je bilo nekih dobrih stvari koje treba još da dorađujemo. Naravno, u ovom trenutku nešto više lošijih, ali ima još stvarno mnogo vremena da se sve to popravi. Imamo još četiri utakmice u Antaliji i poradićemo na tome – rekao je Subić, koji je u igru ušao u nastavku susreta.

Još jednom je pohvalio idealne uslove u Antaliji, ali i atmosferu u ekipi.

- Ovdje smo već sedam dana i nema stvarno nikakvih zamjerki, od samih uslova u hotelu, terena za treniranje, teretane... sve je idealno. Naše je samo da se što bolje pripremimo za nastavak sezone. Pohvalio bih i sjajnu atmosferu koja vlada u ekipi. Većina nas je već dugo u klubu, gotovo da nije bilo nikakvih promjena, bar što se tiče dolazaka u zimskom prelaznom roku, tako da se veoma dobro poznajemo – nastavio je Subić.

Očekuje da će Banjalučani imati veoma uspješno proljeće.

- Ne zanosimo se činjenicom da bježimo sedam bodova aktuelnom šampionu Zrinjskom. Međutim, bez obzira na sve to lijepa je prednost i gotovo sam siguran da ćemo uspjeti da je sačuvamo. Još smo u igri i za osvajanje Kupa BiH, tako da ćemo sigurno i u ovom takmičenju pokušati da se dočepamo pehara. Ono što je najvažnije u ovom trenutku je da se dobro pripremimo za nastavak sezone i da nas mimoiđu povrede tokom pripremnog perioda – dodao je Subić.

Milošević i Šušić

Utakmicu protiv Pjunika započeli su: Milošević, Kvržić, Ćelić, Šušić, Erera, Grahovac, Nišić, Čavić, Blagaić, Jurilj i Lukić. Još su igrali: Kulašin, Marčetić, Đekić, Pejović, Subić, Terzić, Fićović, Vranješ i Vuković. Svih 90 minuta na terenu su proveli golman Marko Milošević i štoper Savo Šušić.

Sljedeću utakmicu Borac u petak igra protiv austrijskog Tirola, a dan kasnije rival Banjalučana biće ruski Dinamo ih Mahačkale.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana