U redovima Borca nadaju se dobrom rezultatu protiv Posušja: Uz navijače do trijumfa

Darko Pašagić
U redovima Borca nadaju se dobrom rezultatu protiv Posušja: Uz navijače do trijumfa

BANjALUKA - Fudbaleri Borca poslije dvonedjeljne reprezentativne pauze okreću se prvenstvenim obavezama, a na Gradski stadion u nedjelju od 19.45 časova stiže Posušje.

Četa koju sa klupe prevodi Branko Karačić u odgođenoj utakmici prvog kola iznenadila je u Mostaru aktuelnog šampiona Zrinjski i slavila sa 1:0 i to je razlog više da Banjalučani pred ovaj duel budu oprezni. Bez obzira na to, nadaju se pobjedi, kojom bi se još više učvrstili u gornjem dijelu tabele.

- Iskoristili smo prvenstvenu pauzu da se što bolje pripremimo za nastavak sezone. Odlično smo trenirali minulih dana. Bila su i po dva treninga dnevno, a ekipa je pokazala zavidnu radnu etiku i voljni momenat. Smatram da smo dodatno zategli sve linije tima i da smo spremni za sva iskušenja koja nas očekuju u narednom periodu. Cilj nam je da nastavimo tamo gdje smo stali i da nastavimo seriju pobjeda. Znamo da neće biti lako, ali mi u svaku utakmicu ulazimo sa željom da osvojimo tri boda - naglasio je šef stručnog štaba Borca Vinko Marinović.

Stručni štab zadovoljan je i zdravstvenim biltenom, pa su svi igrači spremni za duel sa Posušjem.

- Ekipa Posušja je poslije pobjede u Mostaru sigurno podigla svoj nivo samopouzdanja. Pokazali su protiv Zrinjskog da imaju kvalitet i da mogu veoma dobro da odigraju na gostujućem terenu. Mi smo ih dobro analizirali, uočili smo njihove prednosti, ali i mane, tako da smo spremni za utakmicu. Neće biti lako, ali naši ciljevi su jasni. Moramo, svi do jednog, da budemo maksimalno koncentrisani od prvog do posljednjeg minuta - nastavio je je Marinović.

U Borčevom taboru priželjkuju i pune tribine na utakmici sa Posušjem.

- Navijači su nam uvijek vjetar u leđa i njihova podrška je od nemjerljivog značaja. Smatram da je dobar momenat da tribine budu pune. Nedjelja je dan za fudbal, termin je idealan, a ekipa je u seriji dobrih rezultata. Pozivam sve pristalice Borca da dođu na stadion i da budu uz nas - dodao je Marinović.

Fudbaleri Zvijezde 09 u istom terminu, u nedjelju od 19.45 časova, gostovaće na stadionu “Pecara”, gdje će igrati protiv Širokog Brijega, koji je u dosadašnja četiri odigrana susreta osvojio deset bodova i najavio borbu za sam vrh tabele. S druge strane, premijerligaš iz etno-sela Stanišići je i u reprezentativnoj pauzi nastavio sa dovođenjem igrača, sve s ciljem da što prije pobjegne sa posljednje pozicije.

- Dobro smo radili u ovoj pauzi. Želja nam je bila da što više uigramo ekipu, pogotovo u fazi odbrane, jer smo u prvih šest mečeva primili veliki broj pogodaka. Dodatno smo se pojačali vodeći računa baš o odbrani i očekujem da rezultati budu vidljivi u narednom periodu - naglasio je kormilar Zvijezde 09 Mihajlo Jurasović.

Pred ovaj susret stručni štab povratnika u elitu nema velikih kadrovskih problema.

- Istina, imamo nekoliko pomalo rovitih igrača i pred samu utakmicu odlučićemo ko će od njih biti u kombinaciji, a ko ne. Ono što je sigurno, nastavićemo da igramo ofanzivno bez obzira na to ko nam je protivnik. Do sada se videlo da možemo i protiv najboljih da postižemo pogotke, a nadam se da ćemo ovog puta i prilaze prema našem golu uspeti da dobro markiramo. Ako tako bude, možemo i do povoljnog rezultata, mada moramo biti svesni da je Široki Brijeg favorit - dodao je Jurasović.

U ostalim susretima ove prvenstvene runde snage će odmjeriti: subota: Igman - Velež (16) Sarajevo - Zrinjski (20.45), igrano u petak uveče: Željezničar - GOŠK.

Premijer liga

1. Sarajevo 5        3        1        1        9:5     10

2. Š. Brijeg         4        3        1        0        6:2     10

3. Borac     4        3        0        1        13:5   9

4. Željezničar    5        3        0        2        6:3     9

5. Posušje 6        3        0        3        8:7     9

6. Igman     6        3        0        3        9:12   9

7. Velež     5        2        2        1        7:2     8

8. Zrinjski 3        2        0        1        8:5     6

9. Tuzla siti                 5        2        0        3        9:8     6

10. GOŠK  6        1        2        3        6:11   5

11. Sloga (D)        5        1        0        4        2:12   3

12. Zvijezda 09     6        1        0        5        9:20   3

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana