U Radniku smatraju da su mogli više u duelu sa Širokim Brijegom: Bili smo bliži pobjedi

Darko Pašagić
U Radniku smatraju da su mogli više u duelu sa Širokim Brijegom: Bili smo bliži pobjedi

BIJELjINA - Fudbaleri Radnika poslije startne pobjede na gostovanju kod GOŠK-a u Gabeli (1:0) u drugom kolu Premijer lige igrali su na Gradskom stadionu u Bijeljini protiv Širokog Brijega neriješeno, 1:1.

Izabranici Velibora Đurića nošeni sjajnim navijanjem sa tribina na kojima se okupilo 2.200 gledalaca pružili su odličnu partiju, imali više od igre, ali nisu uspjeli da realizuju prilike u prvom poluvremenu. Kazna je stigla u 43. minutu, kada je sudija Sabrija Topalović poslije intervencije iz VAR sobe dosudio igranje rukom u kaznenom prostoru, odnosno penal za Široki Brijeg, koji je u pogodak pretvorio Marijan Ćavar.

To nije omelo fudbalere Radnika da i u nastavku susreta pruže odličnu partiju, što je urodilo plodom u 66. minutu kada je poslije kornera štoper Andrija Janjić uspio da izjednači na 1:1. Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao.

- Veoma teška utakmica, jer smo bili pod velikim pritiskom. Možda smo mogli doći i do cijelog plijena, ali i ovako nije loše. Najvažnije je da smo i u ovom susretu pokazali da se možemo ravnopravno nositi sa ekipama koje konkurišu za veoma visok plasman. Već se okrećemo susretu narednog kola u kome ćemo gostovati kod Zrinjskog u Mostaru - naglasio je Janjić.

Osvrnuo se i na sjajnu atmosferu na Gradskom stadionu.

- Pokazalo se da su Bijeljinci jedva čekali naš povratak u elitu. Bili su naš 12. igrač i sigurno su nam mnogo pomogli da po veoma sparnom vremenu pružimo maksimum. Nadam se da će i ubuduće biti uz nas i da ćemo im uzvratiti dobrim partijama - dodao je Janjić.

Zadovoljan je bio šef stručnog štaba Radnika Velibor Đurić.

- Odlična utakmica, pogotovo s naše strane. Publika na tribinama je zaista uživala. Napravili smo kvalitetnu analizu, postavili se od samog starta, imali dvije stopostotne šanse, a poslije toga je VAR intervenisao. Nismo pali poslije toga, pohvalio bih svoje momke. Pohvalio bih sve u Bijeljini, zaista prekrasan ambijent i okrećemo se novoj utakmici - istakao je Đurić.

Ostali rezultati drugog kola: GOŠK - Zrinjski 1:4 (Ikić 38 - Abdurahimi 1, Kiš 51, Mulahusejnović 61, Prskalo 84).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana