U Krupi jasno zacrtani planovi: Ciljaju odbranu duple krune

Darko Pašagić
U Krupi jasno zacrtani planovi: Ciljaju odbranu duple krune

BANjALUKA - Pred nastavak prvenstva u kanjonu Tijesno sve je jasno - Krupa ima samo jedan cilj, a to je odbrana duple krune u Republici Srpskoj.

Izabranici Vladimira Ilića u prošloj sezoni bili su šampioni Prve lige, ali zbog nedobijanja licence novu sezonu nisu počeli u Premijer ligi, već opet u eliti Srpske, a bili su i pobjednici najmasovnijeg takmičenja.

- Na dobrom smo putu da odbranimo tron u Srpskoj. Prvi dio prvenstva smo završili kao jesenji šampioni sa četiri boda prednosti u odnosu na najbližeg pratioca Slobodu iz Novog Grada, a u Kupu smo stigli do polufinala. To nam daje za pravo da možemo ostvariti ono što je planirano - istakao je šef stručnog štaba Krupe Vladimir Ilić.

Već sada je jasno da ukoliko odbrane šampionsku titulu u kanjonu Tijesno žele da igraju u Premijer ligi.

- Za razliku od prošle sezone sada nam se neće ništa ispriječiti na tom putu. Naime, siguran sam da ćemo dobiti licencu, a jedino što nam u ovom trenutku nedostaje su reflektori. Međutim, prve godine ih ne moramo imati. Ukoliko i to bude uslov, kao alternativno rješenje ponudićemo Gradski stadion u Banjaluci, koji poslije postavljanja hibridne trave može da podnese odigravanje i više utakmica sedmično. O tome smo već razgovarali sa čelnicima Borca - naglasio je “alfa i omega” Krupe potpredsjednik kluba Dragomir Ilić.

Da se u Krupi sistematski radi govori i podatak da su u klub dovedena dvojica premijerligaških igrača, Nikola Dujaković i Strahinja Bošnjak, kao i jedan veoma talentovani fudbaler Miloš Radaković.

- Osvježili smo sastav, u posljednja četiri prelazna roka formirali smo respektabilan tim i mislim da je to pravi put. Imamo dovoljan fond igrača za tako nešto i vjerujem da će Krupa u narednoj sezoni igrati u Premijer ligi BiH - naglasio je mladi trener Krupe.

U generalnoj provjeri Krupa je savladala Laktaše sa 6:3, a nakon što je nastavak sezone prolongiran za sedam dana odigran je i susret sa Tekstilcem, koji je savladan sa čak 7:0.

- Većinu prijateljskih mečeva odigranih ove zime smo riješili u svoju korist, pa iako rezultati nisu toliko važni uvijek je lijepo kada pobjeđujete. Tako se stvara pobjednički mentalitet i pozitivna atmosfera u ekipi - dodao je Ilić.

 Premijera u Prijedoru

U prvom proljećnom kolu Prve lige Republike Srpske Krupa će u subotu od 14 časova gostovati kod Rudar Prijedora.

- Prijedorčani su sigurno jedna od kvalitetnijih ekipa u Prvoj ligi. Stigao im je novi trener iz Beograda, donio novu energiju, gledali smo ih na pripremama u Medulinu, a gledali su i oni nas. Vidjeli smo i šta mogu protiv kvalitetnijih protivnika kao što je bio Borac u Kupu BiH. Sigurno da nas očekuje neizvjesna utakmica. Raspored nam ne ide naruku jer u prvih pet kola imamo tri derbija, ali bože moj, to su sve iskušenja koja treba da prođemo. Zato su važna ta četiri boda prednosti koja ćemo nastojati i da povećamo - naglasio je trener Krupe Vladimir Ilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana