U fudbalskom Kupu Republike Srpske danas prvi mečevi polufinala

Dejan Kondić
U fudbalskom Kupu Republike Srpske danas prvi mečevi polufinala

KRUPA NA VRBASU - U fudbalskom Kupu Republike Srpske danas su na programu prvi mečevi polufinala. Derbi se igra u Krupi na Vrbasu gdje Krupa od 15.30 časova dočekuje Laktaše.

Sudar prvoplasirane i drugoplasirane ekipe Prve lige Republike Srpske privlači dosta pažnje. Domaćin i lider Krupa ulazi kao favorit, a tim iz Kanjona dobio je prvenstveni okršaj na svom terenu s 3:1. Trener Krupe Vladimir Ilić ne može računati na Branka Rosića i Bojana Batara.

- Ovo je duel dvije najbolje ekipe Prve lige Srpske što pokazuje tabela. U prva tri kola nastavka igrali smo derbije i nismo poraženi. Poznajemo dobro Laktaše, pored nas su u najboljoj formi i očekujemo odličnu utakmicu. Branimo trofej i imamo obavezu da pokušamo izboriti finale da ponovo osvojimo Kup Srpske - rekao je Ilić.

Kapiten Krupe, Miloš Perović očekuje da će biti dosta golova.

- Biće ovo prava premijerligaška utakmica, a mislim da će nijanse odlučiti. Očekujem dosta golova - naglasio je Perović.

Šef stručnog štaba Laktaša Miljan Bajić može računati na sve snage, osim već duže vrijeme povrijeđenog Nebojše Runića.

- Ovo je jedna od većih utakmica u posljednje vrijeme za naš klub. Poznajemo Krupu. Znamo da imaju veliki napadački potencijal, pokušaćemo da na to odgovorimo i nadam se da ćemo ostvariti pozitivan rezultat pred revanš u Laktašima - istakao je Bajić. 

Kapiten Laktaša Mihajlo Amidžić veliki je optimista i “nišani” trofej.

- Spremno ulazimo u ovaj dvomeč. Naš cilj je finale, odnosno osvajanje Kupa Srpske. Respektujemo Krupu, ali daćemo sve od sebe - dodao je Amidžić.

U drugom polufinalu sastaju se Borac i Zvijezda 09 (17 časova). Trener Vinko Marinović je svjestan kvaliteta rivala.

- Sigurno da nam je želja da odigramo što bolje i kvalitetnije ovu prvu utakmicu kako bismo napravili što bolji rezultat pred revanš. Očekujem motivisanu Zvijezdu 09, međutim i mi imamo najviše ciljeve u ovom kupu, tako da očekujem da odigramo dobro i s pozitivnim rezultatom uđemo u drugi duel - istakao je Marinović.

Za ovaj meč ne treba posebno motivisati igrače ističe Toni Karačić, trener Zvijezde 09.

- Ovo su utakmice za koje se trenira i ne treba dodatni motiv. Borac je favorit ali sigurno i mi imamo šta da pokažemo u Banjaluci - dodao je on.

Sačuvati takmičenje

Kup Republike Srpske je prvo takmičenje koje je pokrenuto još u toku ratnih dešavanja. Želja svih klubova je da se sačuva institucija kupa. Direktori Krupe i Laktaša Miroslav Balaban i Igor Radeljić nemaju dilemu po tom pitanju.

- Zato smo se odlučili da održimo ovo zajedničko obraćanje i da sve podignemo na jedan viši nivo - poručili su uglas Balaban i Radeljić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana