Sloga i Crni vrh poravnati poslije 29. kola: Odluka o šampionu u posljednjih 90 minuta

Darko Pašagić
Sloga i Crni vrh poravnati poslije 29. kola: Odluka o šampionu u posljednjih 90 minuta

BANjALUKA - Ko će biti novi šampion Druge lige Republike Srpske, grupa zapad, znaće se tek u posljednjem, 30. kolu koje se igra u nedjelju, 2. juna sa početkom u 17.30 časova. U posljednjih 90 minuta Sloga iz Trna i Crni vrh iz Jaružana ući će bodovno poravnati.

Trnjani su u 29. kolu pred svojim navijačima još jednom demonstrirali silu i sa ubjedljivih 7:0 savladali Čelinac, koji se nalazi u veoma teškoj situaciji. Od samog početka vidjelo se da su izabranici Predraga Majkića silno motivisani da zabilježe trijumf, ali sigurno nisu ni očekivali da će on na kraju biti izražen sa sedam golova viška.

I Crni vrh je u ovom kolu došao do trijumfa i to na gostovanju u Srpcu, gdje su savladali domaću Slogu sa 2:0. Tako u ova dva tima sa nestrpljenjem čekaju nedjelju da vide ko će među prvoligaše, a ko će u baraž za popunu elite Republike Srpske. Pred tih odlučujućih 90 minuta važno je istaći da Trnjani, koji će biti gosti Naprijeda sami odlučuju o svojoj sudbini, jer u međusobnom skoru sa ekipom iz Jaružana, koja će dočekati Dubrave, imaju obje pobjede.

U ovom kolu još dva susreta završena su rezultatom 7:0. U grupi zapad Dubrave su pobijedile “fenjeraša” Progres, dok je u grupi istok u Bileći Hercegovac deklasirao Jedinstvo iz Brodca.

Ono što je važno istaći da pred posljednje kolo dva bivša prvoligaša, Sloboda iz Novog Grada i Mladost iz Gacka, koja je nekada bila i premijerligaš strahuju za opstanak među drugoligašima.

Parovi 30. kola, koje se igra u nedjelju, 2. juna od 17.30 časova, grupa zapad: Čelinac - Tekstilac, Gorica - Sloboda (NG), Proleter (T) - FSA Prijedor, Brdo - Borac (Š), Jedinstvo (Ž) - Sloga (S), Crni vrh - Dubrave, Progres - Polet 1926, Naprijed - Sloga (T), grupa istok: Jedinstvo (BR) - Proleter (D), Podrinje (J) - Zadrugar (DC), Guber - Rudar 1925, Glasinac 1936 - Vlasenica, Drina HE - Mladost (G), Mladost (R) - Budućnost (P), Jedinstvo (R) - Ilićka 01, Stakorina - Hercegovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana