U Borcu zadovoljni poslije prve provjere u Sloveniji

Darko Pašagić
U Borcu zadovoljni poslije prve provjere u Sloveniji

ZREČE - Poslije prve provjere na pripremama u Sloveniji u kojoj su odigrali sa šampionom ove zemlje, Celjem neriješeno 2:2 u taboru banjalučkog Borca vladalo je zadovoljstvo.

Izabranici Mladena Žižovića u ovom susretu dva puta su imali prednost, ali nisu uspjeli da je sačuvaju do kraja. Iskusni Stojan Vranješ u devetom minutu doveo je Banjalučane do prednosti, da bi u 57. minutu Celje izjednačilo preko Edmilsona. Činilo se da je pobjednik odlučen u 88. minutu kada je Enver Kulašin doveo Borac u vođstvo od 2:1, ali je u sudijskoj nadoknadi Luka Bobičanec izjednačio na 2:2.

- S obzirom na to da smo imali sedam-osam treninga od početka priprema, mislim da smo ostavili jako dobar utisak, a djelovali smo i dosta organizovano posebno u prvom dijelu kad smo imali još dvije dobre šanse. Najvažnije je da nema povreda i da momci dobro rade - istakao je Žižović.

Pohvalio je omladince koji su činili većinu ekipe u nastavku susreta.

- Zaista dosta mladih igrača je na pripremama. Maksimalno se trude da opravdaju poziv. Većina igrača je dobila šansu po 45 minuta i to će im puno značiti. Mi želimo da što prije kompletirano igrački kadar. Novi fudbaleri su stigli, odradili su prvi trening pa ćemo da vidimo u kakvom su stanju i koliko mogu da nam pomognu. Nadam se da će na terenu opravdani ulogu pojačanja. Mislim da sportski sektor veoma naporno radi da što prije kompletiramo ekipu. I dalje smo deficitarni u veznom redu tako da tu tražimo pojačanje. Takođe mislim da pregovori s Alenom Juriljem idu u dobrom pravcu i da bi mogao da ostane, dok je s Jakovom Blagaićem teže, u vezi sa ostankom, jer ima ponudu iz inostranstva - rekao je trener Žižović.

Jedini problem u ovom trenutku je golman Marko Milošević koji ima bolove u vratu.

- On je projektovan kao prvi golman i neko ko treba da bude glavni stub u odbrani. Sve što je pokazao u protekloj polusezoni trebalo bi da nastavimo sad, uz neku nadogradnju i nadam se da će za dan-dva biti spreman i da će u narednoj utakmici biti na golu. Nikola Milićević koji je sad došao i David Stjepanović su mladi momci koji se bore za svoje mjesto. Otprilike znamo šta Stjepanović može, Milićević je ostavio dobar utisak. Ima tu još puno rada, ali to su momci koji s pravom nose dres Borca u ovoj sezoni - dodao je Mrkobrada, trener golmana.

Banjalučani drugu kontrolnu utakmicu na pripremama u Sloveniji igraju u ponedjeljak, 24. juna kada će im protivnik biti rumunski prvoligaš UTA Arad.

Stigao i Hasukić

Doskorašnji napadač GOŠK-a Esmir Hasukić osmo je pojačanje Borca u ovom prelaznom roku. Ovaj fudbaler rođen 2001. godine u protekle dvije sezone za tim iz Gabele odigrao je 60 utakmica i postigao 19 pogodaka. Do sada je nastupao za Zvijezdu iz Gradačca, tuzlansku Slobodu i bijeljinski Radnik.

- Dolaskom u Borac napravio sam korak naprijed u svojoj karijeri. Zahvalan sam rukovodstvu kluba na ukazanom povjerenju i obećavam da ću se svojim partijama odužiti na terenu - rekao je Hasukić.

Prije njega u redove Banjalučana stigli su Jurah Karolina, Nikola Milićević, Mateja Stašević, Luka Misimović, Zindedin Mustedanagić, Bart Majers i Šon Dimek.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana